O Μάικλ Τζάκσον όπως τον «είδαν» ο Γουόρχολ και άλλοι καλλιτέχνες (φωτογραφίες)

O Μάικλ Τζάκσον όπως τον «είδαν» ο Γουόρχολ και άλλοι καλλιτέχνες (φωτογραφίες)

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του «βασιλιά της ποπ»,  το Γκραν Παλέ, στο Παρίσι, εξερευνά την επιρροή που άσκησε ο Μάικλ Τζάκσον στους σύγχρονους καλλιτέχνες από τη δεκαετία του 1980 έως τις μέρες μας με την έκθεση "On The Wall" (Στον Τοίχο), με σημείο αναφοράς το άλμπουμ "Off the wall" του 1979.

Μετά το Λονδίνο, η έκθεση άνοιξε τις πύλες της πριν λίγες μέρες, παρουσιάζοντας περισσότερα από 120 έργα (ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και βίντεο) με θέμα τον εμβληματικό Μάικλ Τζάκσον – μια από τις προσωπικότητες του 20ου αιώνα με τη μεγαλύτερη επιρροή στη μουσική, στον χορό, στα βιντεοκλίπ και στη μόδα.

O Μάικλ Τζάκσον όπως τον «είδαν» ο Γουόρχολ και άλλοι καλλιτέχνες  (φωτογραφίες)-1

Μερικές φορές ο βασιλιάς της ποπ είχε άμεση συνεργασία με εικαστικούς όπως ο αμερικανός ζωγράφος Κεχίντε Ουάιλι, ο οποίος απαθανάτισε τον Τζάκσον ως έφιππο μονάρχη, παίρνοντας έμπνευση από το πορτραίτο του έφιππου βασιλιά Φιλίππου Β' από τον Ρούμπενς το 1628. Ο εντυπωσιακός αυτός πίνακας επιλέχθηκε για να υποδέχεται τον επισκέπτη της έκθεσης.

O Μάικλ Τζάκσον όπως τον «είδαν» ο Γουόρχολ και άλλοι καλλιτέχνες  (φωτογραφίες)-2

Ο 'Αντι Γουόρχολ, του οποίου πολλές φωτογραφίες του Μάικλ Τζάκσον παρουσιάζονται στην έκθεση, ήταν ένας από τους πρώτους που καταγοητεύτηκαν από το παιδί-αστέρι που έγινε παγκόσμια διασημότητα. 

O Μάικλ Τζάκσον όπως τον «είδαν» ο Γουόρχολ και άλλοι καλλιτέχνες  (φωτογραφίες)-3

«Είναι συχνές οι σχέσεις μεταξύ της μουσικής και των πλαστικών τεχνών αλλά ουδέποτε απέκτησαν τόση έκταση όση με τον Μάικλ Τζάκσον», υπογραμμίζει η Βανέσα Ντεκλό, γενική επιμελήτρια της έκθεσης στο Γκραν Παλέ.

O Μάικλ Τζάκσον όπως τον «είδαν» ο Γουόρχολ και άλλοι καλλιτέχνες  (φωτογραφίες)-4
O Μάικλ Τζάκσον όπως τον «είδαν» ο Γουόρχολ και άλλοι καλλιτέχνες  (φωτογραφίες)-5

Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009, σε ηλικία 50  ετών και ο  θάνατός του πυροδότησε μια παγκόσμια έκρηξη θλίψης. Μάλιστα, οι ειδήσεις εξαπλώθηκαν γρήγορα online, προκαλώντας την επιβράδυνση των ιστοτόπων και τη συντριβή τους από την υπερφόρτωση των χρηστών. 

O Μάικλ Τζάκσον όπως τον «είδαν» ο Γουόρχολ και άλλοι καλλιτέχνες  (φωτογραφίες)-6

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή