Νέα παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την φυλακισμένη καθαρίστρια

Νέα παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την φυλακισμένη καθαρίστρια

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει η υπόθεση με την 53χρονη καθαρίστρια που είναι στη φυλακή γιατί είχε παραποιήσει το απολυτήριο του δημοτικού για να προσληφθεί πριν από 20 χρόνια.

Μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου που δρομολόγησε τον επανέλεγχο της απόφασης που την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη και την έστειλε στη φυλακή, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβη εκ νέου για να προσδιοριστεί σύντομα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της 53χρονης καθαρίστριας, η οποία είναι ήδη κρατείται περίπου 20 ημέρες.

Τελικώς η αίτησή της θα εξεταστεί στις 28 Νοεμβρίου ενώ παράλληλα οι συνήγοροί της κατέθεσαν και αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ενώ η εισαγγελέας έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την αναίρεση της.

Πέραν όμως της καθαρίστριας που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου στην υπόθεση της ποινικής μεταχείρισης των πλαστών πιστοποιητικών σπουδών στο δημόσιο δεκάδες είναι οι αποφάσεις καταδίκης που εφαρμόζοντας τον νόμο περί καταχραστών του δημοσίου έχουν επιβάλει σκληρές ποινές σε υπαλλήλους ενώ υπάρχουν και αθωωτικές αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση οι δικαστές προσεγγίζουν το θέμα με διαφορετικές προσεγγίσεις από νομικής πλευράς και η αντιφατικότητα των αποφάσεων που έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε αδικίες αναμένεται να λυθεί στο άμεσο μέλλον από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η οποία θα κληθεί να λύσει το θέμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή