Αυτοκριτική και αιχμές Ιερώνυμου κατά «δελφίνων»

Αυτοκριτική και αιχμές Ιερώνυμου κατά «δελφίνων»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοκριτική αλλά και σαφείς αιχμές κατά μητροπολιτών που φέρονται ως «δελφίνοι» για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, έκανε προ ολίγου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, στις δηλώσεις του μετα τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.

O κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «Προβληματίζομαι για τους χειρισμούς μου, αλλά είναι δυνατόν να υπάρχει σύμπτωση απόψεων, σύμπνοια σε ένα τόσο μεγάλο σώμα, όπως η ιεραρχία»;

Ακολούθως, έπειτα ρώτησε: «Αποκλείετε εσείς ότι υπάρχουν προσωπικές επιδιώξεις ή άλλες σκέψεις»;

Oυσιαστικά, άφησε να εννοηθεί ότι οι «δελφίνοι» βρήκαν αφορμή να εκδηλώσουν τις προθέσεις τους, όχι τόσο εναντίον του Αρχιεπισκόπου, όσο για τη μάχη της διαδοχής.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει αμφισβήτηση από την ιεραρχία στο έργο του, απάντησε: «Πιστεύω στο έργο μου, αυτό μου δίνει περισσότερη δύναμη σήμερα».

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να υπάρξει συγκρότηση επιτροπής ανάμεσα σε εκκλησία και πολιτεία επί των σημείων του σχεδίου συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου, στην οποία θα συμμετάσχουν και κληρικοί.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γαβρόγλου δήλωσε ότι είναι διασφαλισμένη η μισθοδοσία και τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των κληρικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή