«Μαύρος Ηλιος», τρύπια μπάλα

«Μαύρος Ηλιος», τρύπια μπάλα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με τη Φινλανδία η νίκη με 1-0 δεν ήταν αρκετή. «Ετσι ήθελε η Παναγία, δεν μπορείς να τα βάλεις με τον Θεό», γνωμάτευσε ο νέος εθνικός προπονητής Αγγελος Αναστασιάδης, συγχέοντας δεισιδαιμονία και πίστη. Το κισμέτ με χριστιανική ενδυμασία. Στο δεύτερο παιχνίδι του κ. Αναστασιάδη τα ουράνια ήταν αρνητικότερα απέναντί μας και ευμενή απέναντι στους Εσθονούς, που μας νίκησαν με 1-0. «Ντροπή», «κατάντια», «αθλιότητα», κάτι τέτοια βαριά γράφτηκαν την επομένη.

Οντως ντροπή. Οχι όμως το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού – οποιουδήποτε παιχνιδιού. Κατάντια ήταν να βλέπεις στις κερκίδες Ελληνες (έτσι τουλάχιστον προσδιορίζονται στην ταυτότητά τους) να καταντροπιάζουν τη γαλανόλευκη, που τάχα τη λατρεύουν. Πρώτα πρώτα τη μαγάρισαν τοποθετώντας στο κέντρο της τον αγκυλωτό σταυρό, τυλιγμένο με δάφνες. Αλλά όχι ολόκληρο. Εβαλαν μόνο το ένα από τα δύο σκέλη της σβάστικας, κουτοπόνηρα, για να μην είναι καραμπινάτη η προσβολή του συμβόλου. Αυτό θα ισχυριστούν, άλλωστε, αν διωχθούν. Και θα μηρυκάσουν τις ανοησίες του Κασιδιάρη, ότι τάχα αναπαράγουν τη σβάστικα στο σώμα και στα λάβαρά τους επειδή είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο. Ναι, και αρχαιοελληνικό ήταν και αρχαιοπερσικό και αρχαιοϊνδικό. Αλλά μια φορά κι έναν καιρό. Με τον Χίτλερ, και μετά τον Χίτλερ, και για πάντα πια, ο αγκυλωτός σταυρός είναι το σύμβολο του ναζισμού. Της θηριωδίας. Το ξέρουν οι ελληνόφωνοι νεοναζιστές. Σαν σύμβολο του χιτλερισμού τον προσκυνούν. Κι ας σκόρπισε τον θάνατο ο χιτλερισμός στην πατρίδα τους.

Την πατρίδα τους; Μήπως πατρίδα τους δεν είναι η Ελλάδα αλλά η Γερμανία των χιτλερικών; Μάλλον. Αυτό πιστοποιούν η (μισή) σβάστικα πάνω στην ελληνική σημαία, αλλά και ο δεύτερος τρόπος που επέλεξαν για να τη λερώσουν: ανεμίζοντάς τη ζευγάρι με το λάβαρο του «Μαύρου Ηλιου». Σβάστικα με δώδεκα βραχίονες ο «Μαύρος Ηλιος», ήταν αγαπημένο σύμβολο του Χάινριχ Χίμλερ και των SS, που, ως γνωστόν, έδρασαν φιλελληνικότερα και από την Γκεστάπο.

Δεν έχει σημασία αν οι λάτρεις των SS, που κατάφεραν να περάσουν στο γήπεδο μια ντουζίνα σημαίες, παρά τον εξονυχιστικό καθώς φαίνεται αστυνομικό έλεγχο, ήταν της «Χρυσής Αυγής», της «Κρυπτείας» ή της «Combat 18 Hellas». Εκαναν ένα λαθάκι πάντως. Την ελληνική σημαία έπρεπε να κάψουν, όχι την αλβανική και την τουρκική, Οπως έδειξαν, αυτήν μισούν περισσότερο. Αλλιώς δεν θα ύψωναν το λάβαρο όσων μακέλευαν κάποτε εκείνους που πολεμούσαν για τη γαλανόλευκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή