ΕΛΛΑΔΑ

Διακόσιοι εργαζόμενοι με πλαστά δικαιολογητικά σε Δημόσια Υγεία, Πρόνοια και ΕΚΑΒ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Διακόσιοι  εργαζόμενοι που έφεραν πλαστά δικαιολογητικά πρόσληψης (πτυχία, απολυτήρια, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης κλπ) κατά τον έλεγχο που έγινε και είναι υποχρεωτικό με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία από τις Διοικητικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ και των Προνοιακών Μονάδων .

Με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει για την καταδίκη της 53χρονης καθαρίστριας σε 10 χρόνια κάθειρξη λόγω πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι όσοι παραποίησαν τα πτυχία τους απολύθηκαν από τη δουλειά τους αλλά, όπως τονίζεται, «οι εργαζόμενοι αυτοί όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι προσέφεραν τις υπηρεσίες για τις οποίες έλαβαν το μισθό από το Δημόσιο».

«Ως εκ τούτου δεν κατανοούμε γιατί όλοι όσοι παραποίησαν τα πτυχία τους διώκονται ποινικά για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος αντιμετωπίζοντας ποινές πολυετούς κάθειρξης. 

Είναι επιβεβλημένη η αλλαγή του νόμου. Διοικητικές κυρώσεις και μάλιστα αυστηρότατες, όχι όμως ποινικές διώξεις για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος που σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ