Φ. Μογκερίνι: Προσδοκούμε δέσμευση της Τουρκίας για σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνική επίλυση των διαφορών

Φ. Μογκερίνι: Προσδοκούμε δέσμευση της Τουρκίας για σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνική επίλυση των διαφορών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ΕΕ έχει τονίσει επανειλημμένως τη σταθερή προσδοκία έναντι της Τουρκίας να δεσμευθεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονίας και για ειρηνική επίλυση των διαφορών», αναφέρει η Υπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, σχετικά με την επιθετικότητα των Τούρκων αλιέων, στην απάντησή της στον ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονο.

«Το τελευταίο διάστημα έχει επανέλθει στην επικαιρότητα η επιθετική τακτική που ακολουθούν τούρκοι αλιείς κατά Ελλήνων σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι συνεχείς παρενοχλήσεις και απειλές, που έφτασαν μέχρι και στη ρίψη πραγματικών πυρών, οδήγησαν Έλληνες αλιείς στην αποστολή εξωδίκου στην ελληνική κυβέρνηση ζητώντας μέτρα για την προστασία τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής.

Ο κ. Χρυσόγονος είχε υποβάλει ερώτηση στην Υπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ αν είναι ενήμερη για τα κρούσματα βίας και απειλών που σημειώθηκαν στην περιοχή του Αιγαίου και τι είδους μέτρα προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων σχεδιάζει να προωθήσει, διασφαλίζοντας παράλληλα τομείς, όπως η αλιεία, που προσφέρουν σημαντικά στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή