Θυρανοίξια στη Ρουμανία του υψηλότερου ναού

Θυρανοίξια στη Ρουμανία του υψηλότερου ναού

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία πρόκειται να πραγματοποιήσει τα θυρανοίξια του ναού της Σωτηρίας του Λαού, του υψηλότερου ναού στον κόσμο, στις 25 Νοεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να παραστούν 30.000 άνθρωποι.

Πολλοί επικρίνουν τους πολιτικούς των διαφόρων κομμάτων γιατί διοχέτευσαν τεράστια ποσά στην ανοικοδόμηση αυτού του πελώριου καθεδρικού ναού, του δεύτερου μεγαλύτερου της Ευρώπης, μετά τον Αγιο Σάββα στο Βελιγράδι, ενώ περικόπτουν τις δαπάνες για τις υποδομές, την έρευνα ακόμα και την εθνική ασφάλεια. Ο κόσμος που περνά μπροστά από τον καθεδρικό ναό στέκεται και κοιτάζει την πελώρια κατασκευή. Στα θυρανοίξια του ιερού ναού θα τελετουργήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ στη λειτουργία του Αγίου Ανδρέα, στις 30 Νοεμβρίου, θα χοροστατήσει ο Πατριάρχης Θεόφιλος των Ιεροσολύμων. Μάλιστα, η ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει φέρει και το ιερό λείψανο της χειρός του Αγίου Ανδρέα από την Ελλάδα για την περίσταση.

Ο καθεδρικός ναός στο Βουκουρέστι είναι πέντε ώς δέκα μέτρα υψηλότερος από τον καθεδρικό ναό του Ιησού Σωτήρα στη Μόσχα, που μέχρι σήμερα ήταν ο υψηλότερος καθεδρικός ναός στον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή