Σε δημόσια διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού-Προπονητές και Εκπαιδευτές-Ιδιωτικά Γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων-Δημοκρατικός εκσυγχρονισμός ομοσπονδιών και άλλες διατάξεις».

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 π.μ.

Στο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι η ΕΠΟ και η ΕΟΕ είναι η μόνες που εξαιρούνται από το εκλογικό σύστημα που προβλέπεται για όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες με μία ψήφο ανά δέκα σωματεία.

Στο τέλος του άρθρου υπάρχει διάταξη που προβλέπει ρητά: «Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο), συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν των διατάξεων του παρόντος.».

Ωστόσο όσον αφορά τα ΔΣ των ομοσπονδιών προβλέπονται θητείες στα μέλη του προεδρείου αλλά και η υποχρεωτική παρουσία γυναικών σε αυτά.

Επίσης αλλάζει η ποινή για τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, που δεν παίρνουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ενώ μέχρι τώρα η ποινή, που για το ποδόσφαιρο επιβαλλόταν από τα δικαιοδοτικά του όργανα, ήταν η απαγόρευση συμμετοχής στο πρωτάθλημα, στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, αντικαθίσταται με πρόστιμο τόσο προς την ομοσπονδία που δέχεται στις διοργανώσεις της την ΠΑΕ που δεν έχει πιστοποιητικό, όσο και προς την ίδια την ΠΑΕ.

Τέλος  προβλέπονται περιοριστικοί όροι με απόφαση εισαγγελέα σε βάρος όσων κατηγορούνται και έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, χωρίς να έχουν καταδικασθεί για επεισόδια στα γήπεδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή