Μεγάλο δουλεμπορικό κύκλωμα εξάρθρωσαν Αστυνομία και Λιμενικό

Μεγάλο δουλεμπορικό κύκλωμα εξάρθρωσαν Αστυνομία και Λιμενικό

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης μεταφοράς μεταναστών από τον Εβρο προς την Αττική και στη συνέχεια προς τη Βάθεια Λακωνίας, όπου επιβιβάζονταν σε σκάφος, με τελικό προορισμό την Ιταλία, προχώρησαν Αστυνομία και Λιμενικό. 

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρία άτομα, ενώ διαφεύγει ο εγκέφαλος του κυκλώματος ο οποίος είναι Σύρος που είχε εξασφαλίσει άσυλο στην Ελλάδα και έχει κατηγoρηθεί και στο παρελθόν για διακίνηση μεταναστών.

Ο καπετάνιος του σκάφους με το οποίο διακινούνταν οι μετανάστες είχε επίσης συλληφθεί το 2017 στη Λακωνία για εμπλοκή σε πανομοιότυπη υπόθεση. 

Σημειώνεται ότι η βάση του αρχηγού ήταν η Αττική ενώ τα μέλη του κυκλώματος πριν μεταφέρουν τους αλλοδαπούς στη Λακωνία τους έκρυβαν σε αποθήκη στον Αυλώνα.

Για τη μεταφορά τους εντός Ελλάδος οι μετανάστες καλούνταν να καταβάλουν από 1.500 έως 2.000 ευρώ και 3.000-3.500 ευρώ για τη μεταφορά τους στην Ιταλία.

Η σύλληψη των μελών της οργάνωσης έγινε την ώρα που 46 μετανάστες βρίσκονταν σε σκάφος σε θαλάσσια περιοχή της Μεσσηνιακής Μάνης, ωστόσο, τελικά αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν από αυτό καθώς υπήρξε εισροή υδάτων έπειτα από προσάραξη σε βραχώδη ακτή. 

Η δράση του κυκλώματος είχε ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2018. Αυτή τη στιγμή διαφεύγουν εννέα άτομα ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και ελικόπτερο με θερμικές κάμερες της Frontex. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή