Αντιδρά ο Φαρμακευτικός σύλλογος στην πώληση συμπληρωμάτων διατροφής από γυμναστήρια και αθλητικές σχολές

Αντιδρά ο Φαρμακευτικός σύλλογος στην πώληση συμπληρωμάτων διατροφής από γυμναστήρια και αθλητικές σχολές

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκαλεί διάταξη νόμου του περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο για τον αθλητισμό και περιλαμβάνει την πώληση  βιταμινών, σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής από  τα ιδιωτικά γυμναστήρια και τις ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων.

Ειδικότερα, ο ΠΦΣ σε επιστολή του στον αρμόδιο υπουργό, Ανδρέα Ξανθό αλλά και τον πρόεδρο του ΕΟΦ Ιωάννη Μαλέμη ζητά να αποσυρθεί άμεσα η διάταξη, ενώ ο κλάδος θα συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου για το συγκεκριμένο θέμα.

Μάλιστα, οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν πως λίγες μόνο ημέρες μετά την αποκάλυψη μεγάλου σκανδάλου παράνομης διακίνησης αναβολικών στο οποίο ενέχονται «αθλητές» Body building, έρχεται νομοσχέδιο που επιτρέπει την ανεξέλεγκτη πώληση βιταμινών, σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής σε γυμναστήρια και χώρους εκμάθησης αθλημάτων.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η αδιανόητη αυτή διάταξη θέτει σε κίνδυνο την Υγεία όλων των αθλουμένων  και κυρίως των εφήβων, αφού η χορήγηση των σκευασμάτων αυτών  θα γίνεται χωρίς την συμβουλή, την έγκριση  και την εποπτεία ενός επιστήμονα υγείας, με σκοπό μόνο το κέρδος. Οι ευθύνες του Υπουργείου Υγείας είναι μεγάλες.Η άμεση απόσυρση της διάταξης είναι επιβεβλημένη. Οι βιταμίνες τα σκευάσματα και τα συμπληρώματα διατροφής σχετίζεται άμεσα με την Υγεία των Πολιτών και δεν νοείται η διάθεση τους μόνο με εμπορικούς όρους».

Να σημειωθεί, τέλος, πως έως σήμερα σε πολλά γυμναστήρια και χώρους αθλημάτων πωλούνταν χωρίς έγκριση βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, ενώ ο ΕΟΦ προέβαινε σε  αιφνιδιαστικούς ελέγχους αλλά και στην επιβολή προστίμων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή