Νέες καθυστερήσεις για προσλήψεις στην καθαριότητα

Νέες καθυστερήσεις για προσλήψεις στην καθαριότητα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νομοθετική ρύθμιση, μέσω τροπολογίας είτε με απευθείας παράταση συμβάσεων επικαλούμενη «έκτακτες ανάγκες», σχεδιάζει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση πιθανές περαιτέρω καθυστερήσεις στην ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη περίπου 8.500 ατόμων ως μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα των δήμων.

Λόγω φόρτου εργασίας του ΑΣΕΠ, οι οριστικοί πίνακες του διαγωνισμού, οι οποίοι επρόκειτο να δημοσιευθούν έως τις 30 Νοεμβρίου, αναμένονται στα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωσή τους να καθυστερήσει περαιτέρω.

Σε συνέντευξή του (Αθήνα 9.84/aftodioikisi.gr), ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρης Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο θέμα σημειώνοντας ότι, εφόσον χρειαστεί, δεν αποκλείεται να υπάρξει μικρή παράταση των συμβάσεων, προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων. «Σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουν ακάλυπτες οι ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, ειδικά τώρα που έχουμε μπροστά μας τις γιορτές των Χριστουγέννων», είπε ο κ. Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι η όποια πρωτοβουλία θα ληφθεί εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο. «Μιλάμε ενδεχομένως και για μια ολιγοήμερη παράταση μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων. Νομίζω ότι το επιβάλλουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, όπως η προάσπιση της δημόσιας υγείας, και δεν νομίζω ότι θα δημιουργηθεί κάποιο ζήτημα νομικής φύσης γι’ αυτή τη ρύθμιση», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι τρόποι αντιμετώπισης του ζητήματος είναι δύο: Είτε με τροπολογία είτε μέσω του ήδη υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, που δίνει τη δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων (σ.σ. δίμηνες, τετράμηνες) των ήδη εργαζομένων στους δήμους από τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης με την επίκληση «έκτακτων αναγκών».

Συνάντηση για το θέμα είχαν την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης καθώς και στελέχη της Αρχής. Στη συνάντηση αυτή, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, αφού απέδωσε την καθυστέρηση στον φόρτο εργασίας της Αρχής, συμφώνησε με τους υπουργούς ότι οι πίνακες θα έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου και αν είναι δυνατόν πριν από τα Χριστούγεννα.

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης ενημερώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δεδομένου ότι οι προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων είναι ψηλά στην προεκλογική «ατζέντα» της κυβέρνησης.

Παρά ταύτα, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως όλα δείχνουν, θα χρειαστεί και νέα παράταση για την οριστικοποίηση των πινάκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή