«Εκρηκτικό» γκράφικ νόβελ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνας νεαρός μελαψός τρομοκράτης μπαίνει σε μια βιβλιοθήκη ζωσμένος εκρηκτικά και δεν αργεί να έρθει αντιμέτωπος με βαθιά υπαρξιακά ερωτήματα στο graphic novel του βραβευμένου συγγραφέα Τζακ Γκάντος, που επρόκειτο να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάιο. Ωστόσο, οι έντονες διαμαρτυρίες μελών της Ενωσης Ασιατών Συγγραφέων και της αμερικανικής μουσουλμανικής κοινότητας είχαν ως αποτέλεσμα την απόσυρση του κόμικς από τη λίστα επερχόμενων τίτλων των εκδόσεων Abrams. Η ιστορία του Γκάντος είχε δημοσιευτεί αρχικά σε μια συλλογή διηγημάτων για νέους με την υπογραφή της Διεθνούς Αμνηστίας. Εντούτοις, σε ανοιχτή επιστολή τους περισσότεροι από 1.000 συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και αναγνώστες υποστηρίζουν ότι «προωθεί την ισλαμοφοβία και την άγνοια», αφού ο ήρωας είναι ένας αμόρφωτος μουσουλμάνος που «εξημερώνεται» όταν εκτίθεται στον «πολιτισμό».

Ξεπουλάει η Μισέλ Ομπάμα

Τον τίτλο του πιο επιτυχημένου βιβλίου για ενηλίκους του 2018 έχει σχεδόν κατοχυρώσει η αυτοβιογραφία της Μισέλ Ομπάμα. Τις πρώτες επτά ημέρες από την κυκλοφορία του, το βιβλίο πούλησε περίπου 1,4 εκατ. αντίτυπα και εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση στα ευπώλητα του Amazon και του Waterstones. Φαίνεται ότι οι νυν και τέως ένοικοι του Λευκού Οίκου μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των Αμερικανών αναγνωστών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς στους πιο επιτυχημένους τίτλους συγκαταλέγονται τα «Φωτιά και οργή: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ» του Χένρι Χολτ, «Φόβος: Ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο» του Μπομπ Γούντγουορντ και το μυθιστόρημα των Μπιλ Κλίντον και Τζέιμς Πάτερσον «Ο πρόεδρος αγνοείται».

«Μπλε υγρό» για βραβείο

Η Βίβιαν Στεργίου τιμήθηκε με το βραβείο «Μένης Κουμανταρέας» της Εταιρείας Συγγραφέων για τη συλλογή 16 διηγημάτων της «Μπλε υγρό», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή