Συναγερμός στο Μέριλαντ για ένοπλο σε στρατιωτικό νοσοκομείο που αποδείχθηκε άσκηση

Συναγερμός στο Μέριλαντ για ένοπλο σε στρατιωτικό νοσοκομείο που αποδείχθηκε άσκηση

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληροφορίες για ένοπλο άνδρα στο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο των ΗΠΑ, το Walter Reed στο Μέριλαντ, προκάλεσαν συναγερμό στις αρχές και στα διεθνή ΜΜΜ, ενώ λίγες ώρες αργότερα το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για άσκηση. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το κτίριο και την γύρω περιοχή και η αστυνομία του Μοντγκόμερι ανακοίνωσε ότι την υπόθεση. Μάλιστα, το προσωπικό του στρατιωτικού ιατρικού κέντρου πήρε εντολή να προφυλαχθεί και να μην κυκλοφορεί στους διαδρόμους και κοινόχρηστους χώρους.

Μετά από ώρα, τα  αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές των σωμάτων ασφαλείας, μετέδωσαν ότι το κτίριο 19 – από όπου ήρθαν οι πληροφορίες για πυροβολισμούς – ερευνήθηκε εξονυχιστικά και δεν επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη ενόπλου.

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο συναγερμός για «ελεύθερο σκοπευτή» ήταν μια άσκηση. 

Νωρίτερα, ο γερουσιαστής Dutch Ruppersberger  πουβρισκόταν μέσα στο στρατιωτικό νοσοκομείο την ώρα του συναγερμού, μέσω Twitter ανέφερε ότι είναι σε μια αίθουσα με άλλα 40 άτομα και είναι καλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή