Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα – Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα – Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της  ΓΣΕΕ, συνδικάτων και σωματείων στο κέντρο της Αθήνας. Με κεντρικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε» οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας έχει πλέον αποκατασταθεί αν και από το πρωί παρατηρούντια μεγάλα μποτιλιαρίσματα σχεδόν σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα – Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς-1

Με βασικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε», η ΓΣΕΕ απαιτεί μεταξύ άλλων: «κατάργηση της φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές».

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ ξεκινώντας από την Ομόνοια.

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα – Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς-2

Ακινητοποιημένα μετρό, ηλεκτρικός, προαστιακός, τρένα, τραμ και τρόλεϊ 

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, προαστιακό σιδηρόδρομο, τραμ και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα σήμερα, ημέρα της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ.

Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλοι την ημέρα οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ.

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, ενώ στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία (ΟΑΣΑ) από την έναρξη της βάρδιας (5:00 πμ) έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00, ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα – Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς-3

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας παραμένουν σήμερα τα πλοία, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Η κινητοποίηση της ΠΝΟ -περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων- ξεκίνησε στις 00:01 σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 24:00.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή