Νέο μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά

Νέο μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο μπλόκο στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα, Τετάρτη, από τις κινητοποιήσεις μιας, σχετικά μικρής σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδας λιμενεργατών στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΟΛΠ. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι αυτά τα περί τα 150 άτομα μπλοκάρουν τις πύλες εισόδου στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισέλθουν ούτε οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ούτε βέβαια οι τελωνειακοί, οι εκτελωνιστές και τα φορτηγά. Πηγές του λιμανιού εκτιμούν πως καθημερινά εισέρχονται 1.000 φορτηγά, 700 εκτελωνιστές, 100 υπαλλήλοι του Γ. Τελωνείου, 100 υπάλληλοι πρακτορειών μεγάλων διεθνών ναυτιλιακών εταιρειών, 300 υπάλληλοι της ΣΕΠ ΑΕ και 1.300 συνεργαζόμενοι μέσω υπεργολάβων λιμενεργάτες.

Ο αποκλεισμός όλων αυτών εκτός των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ δημιουργεί αυτονόητα τεράστια προβλήματα στην ομαλή ροή της εμπορικής δραστηριότητας.

Το μπλόκο όμως συνδέεται με αιτήματα και αξιώσεις της εν λόγο ομάδας συνδικαλιστών για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, την ωρα που μόλις το περασμένο Σάββατο υπερψηφίστηκε από το νέο σωματείο των εργαζομένων, που αριθμεί περί τα 650 μέλη, με 400 ψήφους υπέρ, η πρόταση της εργοδοσίας για τις νέες συλλογικές συμβάσεις . Έτσι, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά και έχουν την αποκλειστική διαχείριση του εμπορικού λιμανιού, βρίσκονται πολύ κοντά σε οριστικοποίηση της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά θα λάβουν επιπλέον έως και περί τα 1.250 ευρώ καθαρά το χρόνο, ποσό που αντιστοιχεί σε έναν επιπλέον καθαρό μισθό. Επίσης, θεσμοθετείται ιδιωτική ασφάλιση υγείας για όλους τους εργαζομένους, με το κόστος να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την εργοδοσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή