Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ έγιναν τα σοβαρά επεισόδια στο ΟΑΚΑ

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ έγιναν τα σοβαρά επεισόδια στο ΟΑΚΑ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εικόνα της φλεγόμενης εξέδρας στο Ολυμπιακό Στάδιο από τη βόμβα μολότοφ που εκσφενδόνισαν οπαδοί της ΑΕΚ γέμισε τις σελίδες του ολλανδικού γραπτού Τύπου και τις οθόνες του ηλεκτρονικού, κάνοντας επίσης τον γύρο του κόσμου και προξενώντας για ακόμη μία φορά αρνητικές εντυπώσεις για τη χώρα μας.

Στην Ολλανδία ο Τύπος τόνισε τη βιαιότητα των επεισοδίων, τόσο από τους Ελληνες οπαδούς όσο και από την αστυνομία, και τον τραυματισμό των οκτώ Ολλανδών φιλάθλων στον οποίο επικεντρώθηκε και η πλευρά του Αγιαξ. Η κορυφαία εφημερίδα της χώρας, De Telegraaf, πέρα από τα ρεπορτάζ για τους τραυματισμούς και τα επεισόδια, αναφέρει τις δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή του Αγιαξ, Εντβιν φαν ντερ Σαρ, που θεωρεί συνυπεύθυνη για τα γεγονότα την αστυνομία, διότι δεν έλεγξε την κατάσταση, και αναδημοσιεύει ανάρτηση του πρώην παίκτη της ΑΕΚ Ογκνιεν Βράνιες με την εικόνα των φλεγόμενων καθισμάτων και τον τίτλο «Καλώς ήλθατε στην κόλαση» στα αγγλικά (κλήθηκε σε απολογία από την Αντερλεχτ).

«Εδώ το αφεντικό είναι οι οπαδοί της ΑΕΚ και όχι η αστυνομία», τιτλοφορείται ρεπορτάζ της εφημερίδας AD, που εδρεύει στο Ρότερνταμ, και περιγράφει με πολύ γλαφυρές λεπτομέρειες την κατάσταση στο ΟΑΚΑ.

Σημαντική δημοσιότητα δόθηκε στην Ολλανδία στη μαρτυρία ενός εκ των οπαδών του Αγιαξ, που μίλησε για «μεγάλη αστυνομική βιαιότητα».

Δεν ήταν όμως μόνο ο ολλανδικός Τύπος που αντέδρασε έντονα στα βίαια περιστατικά του Ολυμπιακού Σταδίου. Εγινε ευρύτατα λόγος για τον τραυματισμό των Ολλανδών οπαδών, την ανάφλεξη δίπλα στις θέσεις τους αλλά και για τα επεισόδια το βράδυ της δευτέρας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. «Χάος στην Αθήνα, συγκρούσεις και μολότοφ» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου Sky, που μετέδιδε χθες συνεχώς τις προχθεσινές εικόνες από το ΟΑΚΑ. «Τραυματίες οπαδοί του Αγιαξ στην Αθήνα, κατόπιν εκρήξεων και συγκρούσεων με την αστυνομία», ήταν ο τίτλος ρεπορτάζ της βρετανικής ηλεκτρονικής εφημερίδας Independent. Η εφημερίδα Guardian του Λονδίνου προσθέτει ότι «σοκαριστικές φωτογραφίες δείχνουν ακόμη αστυνομικούς να χτυπούν φιλάθλους του Αγιαξ, πολλοί από τους οποίους εμφανίζονται με το αίμα τους να τρέχει», επιρρίπτοντας έτσι μέρος της ευθύνης στους Ελληνες αστυνομικούς.

Αναφορά με εύγλωττες εικόνες είχαν επίσης εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί και ιστοσελίδες όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στις ΗΠΑ, στο Μεξικό, στην Αργεντινή, ακόμη και στο Περού, όπου η εφημερίδα La Republica διερωτάται «γιατί δεν διεκόπη η αναμέτρηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή