«Come Prima» με τον τενόρο Σταύρο Σαλαμπασόπουλο

«Come Prima» με τον τενόρο Σταύρο Σαλαμπασόπουλο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια προσωπική ανθολογία από αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής και διεθνούς μουσικής, από τον Φρανκ Σινάτρα ως τον Μάνο Χατζιδάκι, παρουσιάζει ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος. Σε ένα πρόγραμμα, σκηνοθετημένο από τον Νίκο Τσαούση, η μουσική αυτή ανθολόγηση με τίτλο «Come Prima» παρουσιάζεται σήμερα (9.30μμ), Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, στο Κελάρι Athenaeum (Αδριανού 3, Θησείο) ως καταληκτήρια συναυλία ενός επιτυχημένου κύκλου.

«Στο πρόγραμμα των παραστάσεων αυτών στο Κελάρι, από τη μια επέλεξα αγαπημένα δικά μου τραγούδια που απολαμβάνω να ερμηνεύω, κι από την άλλη προσπαθώ να ταξιδέψω το κοινό σε μια άλλη, πιο ελκυστική εποχή. Τα χρόνια που νοσταλγούμε είτε γιατί ήταν όντως μαγικά, είτε γιατί τα έχουμε κάπως έτσι στη σκέψη μας», λέει ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος.  «Ολα τα τραγούδια που ακούγονται πάντως έχουν έναν κοινό άξονα… Είναι όλα δοκιμασμένα, με την πατίνα του χρόνου να τα έχει αναδείξει σε κλασικά. Από τα γαλλικά σανσόν και τον Μάριο Λάντσα, στον Σινάτρα και τον Ραματσότι, στον Μουζάκη, τον Πλέσσα και τον Χατζιδάκι. Ενα πρόγραμμα σχεδόν τριών ωρών που διατρέχει το καλύτερο για μένα κομμάτι της ελληνικής και διεθνούς μουσικής». Τον Σταύρο Σαλαμπασόπουλο συνοδεύει στο πιάνο ο Γιώργος Τσοκάνης.

Ο τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη μουσική, σπουδάζοντας πιάνο. Στη συνέχεια ξεκίνησε σπουδές κλασικού τραγουδιού και μέσα σε ένα χρόνο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο παιδικό τμήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Αργότερα, βρέθηκε στο Παρίσι για σπουδές με υποτροφία του γαλλικού κράτους (École Normale de Musique de Paris), ενώ παράλληλα εργάστηκε στην Οπερα του Παρισιού. Εχει εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και έχει συνεργαστεί με προσωπικότητες του χώρου της κλασικής μουσικής, της όπερας αλλά και της έντεχνης, crossover και ποπ μουσικής. Εχει ερμηνεύσει ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή