Εκτός Αργεντινής ο 2ος τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες

Εκτός Αργεντινής ο 2ος τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διεξαγωγή του… ταλαιπωρημένου δεύτερου τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες μεταξύ Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς εκτός Αργεντινής το Σαββατοκύριακο 8-9 Δεκεμβρίου αποφάσισε προχθές η συνομοσπονδία ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL), προκαλώντας την αντίδραση και των δύο αιώνιων αντιπάλων του Μπουένος Αϊρες, και τη βροχή προτάσεων φιλοξενίας του αγώνα από άλλες πόλεις σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης του αγώνα, που αναβλήθηκε δύο φορές το περασμένο Σαββατοκύριακο μετά την επίθεση οπαδών της Ρίβερ στο πούλμαν της Μπόκα, αναμένεται να ανακοινωθούν «αμέσως» κατά την CONMEBOL.

«Ο αγώνας θα διεξαχθεί εκτός Αργεντινής διότι αντιλαμβανόμαστε πως δεν υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες για το παιχνίδι εκεί», δήλωσε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Αλεχάντρο Ντομίνγκες.

Η CONMEBOL μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα καλύψει τα έξοδα για τη μετακίνηση 40 ατόμων από κάθε ομάδα, δεδομένου ότι στα αργεντίνικα μέσα ενημέρωσης γίνεται ήδη λόγος για τις οικονομικές ανησυχίες των δύο συλλόγων αν ο τελικός διεξαχθεί εκτός Νότιας Αμερικής.

Μεταξύ των υποψήφιων εδρών είναι το Μαϊάμι στις ΗΠΑ, το Μεντεγίν στην Κολομβία, το Σαντιάγο της Χιλής όπου θα γίνει του χρόνου ο μονός τελικός της διοργάνωσης, το Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας που γειτνιάζει στο Μπουένος Αϊρες, η Γένοβα στην Ιταλία (πόλη καταγωγής των ιδρυτών των δύο συλλόγων), καθώς και το Αμπου Ντάμπι και το Κατάρ στον Περσικό Κόλπο.

Η απόφαση της συνομοσπονδίας εξόργισε την Μπόκα, που είχε ζητήσει να αποκλειστεί η Ρίβερ για τα επεισόδια έξω από το «Μονουμεντάλ» που προκάλεσαν τον τραυματισμό παικτών της», αλλά και την αντίδραση της Ρίβερ που δήλωσε ότι αδικείται αν γίνει αλλού το ματς που θα φιλοξενούσε.

Παράλληλα, η ένταση μεταξύ των δύο αντιπάλων ενισχύθηκε χθες από τις δηλώσεις του προέδρου της Ρίβερ, Ροδόλφο ντ’ Ονόφριο ότι ο ομόλογός του της Μπόκα, Ντανιέλ Ανχελίσι είχε υποσχεθεί ότι θα κατέβαζε την ομάδα του την Κυριακή και μετά το αναίρεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή