Μέρκελ: Πρέπει να διασφαλίσουμε το δικαίωμα της Ουκρανίας στην ανάπτυξη

Μέρκελ: Πρέπει να διασφαλίσουμε το δικαίωμα της Ουκρανίας στην ανάπτυξη

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας δεν επιβάλλονται για τις κυρώσεις αυτές καθ’ εαυτές αλλά για να προασπισθεί το διεθνές δίκαιο, δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία.

Η γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι θα θέσει το ζήτημα της Θάλασσας του Αζόφ στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν  στην επερχόμενη σύνοδο του G20 στο Μπουένος Αϊρες.

«Δεν επιβάλλουμε κυρώσεις στη Ρωσία μόνο και μόνο για χάρη των κυρώσεων αλλά για να καταστήσουμε σαφές ότι όλες οι χώρες, ακόμη και αν γειτνιάζουν με τη Ρωσία, έχουν το δικαίωμα  στη δική τους ανάπτυξη»,  είπε η Αγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια Γερμανοουκρανικού συνεδρίου στο Βερολίνο.

«Αυτές είναι οι αρχές του διεθνούς δικαίου», τόνισε.

«Κοιτάζοντας γύρω από τη Ρωσία, υπάρχουν χώρες όπως η Γεωργία, η Μολδαβία, το Αζερμπαϊτσάν, η Αρμενία, μία ζώνη κρατών που δεν μπορούν να αναπτυχθούν όπως θα επιθυμούσαν. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας σε αυτό», είπε ακόμη η κυρία Μέρκελ που επανέλαβε ότι πρέπει να «διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα παραμείνει χώρα διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή