Αναζητώντας το αύριο στην Ελληνική Οικονομία

Αναζητώντας το αύριο στην Ελληνική Οικονομία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η PAREMVASI, πολυσυλλεκτικό think tank κοινωνικού προβληματισμού και πολιτικής σκέψης, διοργανώνει συνεδριακή ημερίδα με τίτλο: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Στόχος της είναι να διερευνήσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τη δυνατότητα του ενεργειακού κλάδου να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη της χώρας.

Η Συνεδριακή Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Αυτού Εξοχότητος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, και θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) στις 30 Νοεμβρίου 2018, ώρα 17:00, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).  

Η PAREMVASI επιδιώκει μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης να λειτουργήσει ως γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στον επιστημονικό και επιχειρηματικό κόσμο και να δημιουργήσει προϋποθέσεις διεξαγωγής γόνιμου διαλόγου για την εξαγωγή ουσιαστικών συμπερασμάτων και ρεαλιστικών προτάσεων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της PAREMVASI, κ. Κωνσταντίνος Γεροντής και ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος.  Οι εργασίες θα ανοίξουν με ομιλία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Olympia- Electronics, κ. Δημήτριου Λακασά με θέμα: 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Στη συνέχεια, κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, οι καθηγητές Ναπολέων Μαραβέγιας – Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ, Νικόλαος Βαρσακέλης – Αντιπρύτανης ΑΠΘ, Παναγιώτης Λιαργκόβας και Παναγιώτης Καρκατσούλης θα εξετάσουν τις προκλήσεις του σήμερα στην ελληνική οικονομία:

Α' ΕΝΟΤΗΤΑ

  • παρουσιάζοντας πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα
  • δίνοντας έμφαση στο νέο διεθνές περιβάλλον και τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας
  • εντοπίζοντας θεσμικές παθογένειες και
  • εστιάζοντας στις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την οικοδόμηση νέου αναπτυξιακού προτύπου.

Β' ΕΝΟΤΗΤΑ

  • παρουσιάζοντας την αναπτυξιακή και γεωπολιτική διάσταση της ενέργειας και
  • τις επενδυτικές ευκαιρίες που διαμορφώνονται από τη χρονική συγκυρία και τη διαθεσιμότητα ανανεώσιμων και ορυκτών πηγών.

Στο μεταξύ, διακεκριμένα στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας, οι κύριοι Ντίνος Μπενρουμπή, Διευθυντής Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας PROTERGIA, και Σπύρος Κιαρτζής, Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών & Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας  ΕΛΠΕ, θα τοποθετηθούν σε σχέση με τα ενεργειακά προγράμματα.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό και απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για σημαντικά αναπτυξιακά ζητήματα της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

fb: paremvasi think tank  site: PAREMVASI THINK TANK

Για περισσότερες πληροφορίες: tel.(+30) 2310244977, email: tita.stefa@ambotis.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή