Επίθεση αγνώστων με βαριοπούλες στο φυλάκιο της Πνύκας

Επίθεση αγνώστων με βαριοπούλες στο φυλάκιο της Πνύκας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με ανακοίνωσή του, «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους ο αρχαιοφύλακας της Πνύκας το βράδυ της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου».

Οπως αναφέρει το ΥΠΠΟΑ, «δύο άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν βαριοπούλες, απείλησαν τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος κατέφυγε στο φυλάκιο για να προστατευθεί. Στη συνέχεια, οι δράστες προκάλεσαν φθορές στο φυλάκιο και έσπευσαν να εξαφανιστούν».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή χωρίς όμως αποτέλεσμα. Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού επικοινώνησε με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζήτησε εντατική αστυνόμευση του χώρου».

«Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους και τους πολίτες ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών, των εργαζομένων και του μνημείου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Η ΠΕΥΦΑ για την επίθεση σε αρχαιοφύλακα στην Πνύκα

Για το «νέο επεισόδιο επίθεσης χθες το βράδυ και ώρα 21:00, εναντίον αρχαιοφύλακα αυτή τη φορά, στους λόφους του Φιλοπάππου», αναφέρεται η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

«Δυο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον αρχαιοφύλακα που εκτελούσε βάρδια εκείνη την ώρα σε φυλάκιο στον λόφο της Πνύκας, απειλώντας τον, εκφοβίζοντας τον και σπάζοντας το τζάμι του φυλακίου με βαριοπούλα», συμπληρώνει η ανακοίνωση, που τονίζει: «Είναι απαράδεκτο λίγους μήνες μετά το θάνατο του άτυχου νεαρού στους λόφους του Φιλοπάππου να μην έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την προστασία των εργαζομένων αρχαιοφυλάκων, όσο και του αρχαιολογικού χώρου».

Οι αρχαιοφύλακες ζητούν «την άμεση αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς (πολιτική ηγεσία ΥΠΠΟΑ, Δήμου Αθηνών, Ελληνική Αστυνομία), ώστε επιτέλους να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά. Είναι αδιανόητο να μην μπορεί η πολιτεία να προστατεύσει τους εργαζομένους του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου, παρά και τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων», συμπληρώνουν στην ανακοίνωση.

Τέλος, η ΠΕΥΦΑ ενημερώνει ότι για την προστασία των εργαζομένων στην περιοχή, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της «να αποσύρει όλα τα μέλη της (Αρχαιοφύλακες – Νυχτοφύλακες) σε ασφαλές μέρος έως ότου ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή