Την ενοχή του για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου παραδέχθηκε ο Μάικλ Κόεν

Την ενοχή του για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου παραδέχθηκε ο Μάικλ Κόεν

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοχος για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου δήλωσε σήμερα ο πρώην δικηγόρος του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν σχετικά με τον ρόλο του σε έργο του Οργανισμού Τραμπ για ακίνητα στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Κόεν παραδέχθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ότι προέβη σε ψευδείς δηλώσεις το 2017 ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με το σχέδιο κατασκευής του «Πύργου Τραμπ» στη Μόσχα.  Ο πρώην δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου ισχυρίστηκε ότι προέβη σε ψευδείς δηλώσεις ώστε η μαρτυρία του να είναι σύμφωνη με το πολιτικό μήνυμα του Τραμπ αλλά και επειδή ήταν πιστός στον πρόεδρο των ΗΠΑ. 

Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν, σύμφωνα με το Reuters, ότι ο Κόεν είπε ψέματα γιατί ήλπιζε ότι με αυτό τον τρόπο θα μείωνε τις εν εξελίξει έρευνες για την ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. 

Τον Αύγουστο, ο Κοέν παραδέχτηκε την ενοχή του για άλλες ομοσπονδιακές κατηγορίες σε βάρος του που αφορούσαν επιχειρήσεις του, τραπεζική απάτη, αλλά και τις εργασίες του στην προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου το 2016. 

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον Κόεν «αδύναμο», ενώ εκτίμησε ότι παραδέχτηκε την ενοχή του για να λάβει μειωμένη ποινή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή