«Σημαντική βάση για τον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ» η επίσκεψη της Ελίζαμπεθ Νόιμαν

«Σημαντική βάση για τον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ» η επίσκεψη της Ελίζαμπεθ Νόιμαν

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκλήρωσε την τετραήμερη επίσκεψή της στην Ελλάδα η βοηθός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Νόιμαν, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τον εναρκτήριο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας, τον επόμενο μήνα, και της συνεχιζόμενης συνεργασίας στους τομείς της επιβολής του νόμου και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα σημειώνει πως σε όλες τις συναντήσεις της, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Χίο, η βοηθός υπουργός τόνισε ότι η επίσκεψή της θα αποτελέσει σημαντική βάση για τις συζητήσεις που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας στις 13 Δεκεμβρίου.

«Είμαστε ευχαριστημένοι από την ισχυρή συνεργασία της Ελλάδας μέσω του προγράμματος Visa Waiver Program, καθώς και με τις προσπάθειες εμβάθυνσης της συνεργασίας μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας των συνόρων και της ανταλλαγής πληροφοριών. Κατανοούμε από κοινού τις προκλήσεις που όλοι αντιμετωπίζουμε από τη μεταναστευτική κρίση και τις επιπτώσεις που έχει στα ελληνικά νησιά» δήλωσε η Ελίζαμπεθ Νόιμαν με την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στη χώρα μας.

Ειδικότερα, όπως υπενθυμίζεται, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η υφυπουργός Ελίζαμπεθ Νόιμαν συναντήθηκε με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, δεξαμενών σκέψης και άλλους αξιωματούχους. Στη συνέχεια μετέβη στη Χίο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μανώλη Βουρνούς και εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ακτοφυλακής και της FRONTEX και επισκέφθηκε το κέντρο υποδοχής μεταναστών.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή