Εκπρόσωπος ΝΑΤΟ: Έχουμε ήδη ισχυρή παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα

Εκπρόσωπος ΝΑΤΟ: Έχουμε ήδη ισχυρή παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας Οάνα Λουνγκέσκου δήλωσε πως πληρώματα του NATO περιπολούν και ασκούνται τακτικά στην Μαύρη Θάλασσα, σημειώνοντας πως Συμμαχικά πλοία έχουν περάσει 120 ημέρες στην περιοχή φέτος, 40 περισσότερες σε σχέση με το 2017.

Παράλληλα, NATOϊκά αεροσκάφη εκτελούν πολλές περιπολίες ή αποστολές ανίχνευσης πάνω από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας, προσέθεσε. Τρία μέλη της Συμμαχίας, η Τουρκία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, βρέχονται από την Μαύρη Θάλασσα και διαθέτουν δικό τους εξοπλισμό στην ζώνη, είπε.

«Υπάρχει ήδη πολύ NATO στην Μαύρη Θάλασσα», σημείωσε η κ. Λουνγκέσκου, προσθέτοντας πάντως πως η Συμμαχία θα συνεχίσει να εξετάζει την «παρουσία» της στην περιοχή.

Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του NATO και συνεπώς δεν προστατεύεται από το Άρθρο 5 της ιδρυτικής συνθήκης, που ορίζει ότι τυχόν επίθεση εναντίον ενός συνιστά επίθεση εναντίον όλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή