Την ενοχή του παραδέχθηκε ο Μάικλ Κοέν

Την ενοχή του παραδέχθηκε ο Μάικλ Κοέν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ενοχή του για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου παραδέχθηκε χθες ο πρώην δικηγόρος του σημερινού προέδρου Τραμπ, Μάικλ Κοέν, τηρώντας τους όρους του εξωδικαστικού συμβιβασμού που συνήψε με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ στην έρευνά του για ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία Τραμπ το 2016.

Η συμφωνία Κοέν – Μιούλερ προβλέπει ότι ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ θα ομολογήσει ότι ψευδόρκησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αποκρύπτοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προσπαθήσει να κατασκευάσει «Πύργο Τραμπ» στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ABC, Τζορτζ Στεφανόπουλος, ο Κοέν θα προσφέρει δεκάδες ώρες δυνητικά επιβαρυντικών καταθέσεων εις βάρος του Τραμπ, όπως ορίζει η συμφωνία του με τον Μιούλερ και το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο Κοέν έχει ήδη παραδεχθεί την ενοχή του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, για αδικήματα φοροδιαφυγής, τραπεζικής απάτης και παραβίασης των κανόνων για τις προεκλογικές δαπάνες. Αυτή είναι, όμως, η πρώτη φορά που ομολογεί την εμπλοκή του στο σκάνδαλο ανάμειξης της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία Τραμπ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Κοέν πρόκειται να παραδεχθεί ότι δήλωσε ψευδώς πως οι συνομιλίες με Ρώσους επενδυτές για την κατασκευή Πύργου Τραμπ Μόσχας είχαν ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016, ενώ στην πραγματικότητα οι επαφές στελεχών της εταιρείας του μετέπειτα προέδρου συνέχιζαν να συνομιλούν μέχρι και τον Ιούλιο του 2016, χάρη στη διαμεσολάβηση του γεννημένου στη Ρωσία κτηματομεσίτη Φέλιξ Ζάτερ. «Θα βάλω και τον Πούτιν “στο κόλπο” και θα φροντίσουμε να εκλεγεί ο Ντόναλντ. Ο “δικός μας” θα γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ», γράφει ο Ζάτερ σε email του προς τον Κοέν.

Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο πρόεδρος Τραμπ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ενεπλάκη σε συνομιλίες με στόχο την κατασκευή πολυώροφου ξενοδοχείου στη ρωσική πρωτεύουσα για λογαριασμό της κτηματομεσιτικής εταιρείας Trump Organization, υπογραμμίζοντας ότι οι ομολογίες του Κοέν δεν μπορεί να θεωρούνται αξιόπιστες, καθώς αποσκοπούν στη μείωση της ποινής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή