Αύξηση εσόδων και συνδρομητών για τη Wind στο 9μηνο

Αύξηση εσόδων και συνδρομητών για τη Wind στο 9μηνο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση εσόδων και λειτουργικών κερδών EBITDA παρουσίασε η Wind Hellas στο 9μηνο του 2018. Τα έσοδα ανήλθαν σε 383,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, και τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 90,2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 17,7%. Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι οι επενδύσεις το εννεάμηνο ανήλθαν σε 68,2 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμά ότι για το σύνολο του έτους θα φτάσουν τα 105 εκατ. ευρώ. Ο μεγαλύτερος όγκος επενδύσεων κατευθύνεται στα δίκτυα νέας γενιάς (NGA).

Ο επικεφαλής της εταιρείας Νάσος Ζαρκαλής εμφανίσθηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος. Ο ίδιος έκανε λόγο για τρία ανοδικά τρίμηνα της εταιρείας, ενώ θετικά εκφράστηκε και για το υπόλοιπο της χρονιάς. «Με βάση τις επιδόσεις μας από την αρχή του έτους, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το 2018 θα είναι η τρίτη συνεχής χρονιά ανάπτυξης για την εταιρεία», είπε ο κ. Ζαρκαλής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Wind, ανάπτυξη σημειώθηκε σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται η εταιρεία, την κινητή, τη σταθερή τηλεφωνία, τα δίκτυα νέας γενιάς, καθώς και τη συνδρομητική τηλεόραση. Η εταιρεία γνωστοποίησε 20.000 πελάτες της υπηρεσίας Wind Vision και 605.000 πελάτες σταθερής, αυξημένοι κατά 3,3% σε ετήσια βάση. Εξ αυτών οι 227.000 πελάτες λάμβαναν πολλαπλές υπηρεσίας (double play κ.ο.κ.).

Ο κ. Ζαρκαλής υπογράμμισε ακόμη την πρόσφατη μείωση του δανεισμού της επιχείρησης με μερική εξόφληση 70 εκατ. ευρώ του ομολογιακού δανείου ύψους 345 εκατ. ευρώ που λήγει το 2021. «Ταυτόχρονα», πρόσθεσε ο κ. Ζαρκαλής, «συνεχίσαμε να επενδύουμε εντατικά στην επέκταση των υποδομών μας, με έμφαση στα δίκτυα νέας γενιάς», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την εταιρεία, η βάση πελατών συνδέσεων νέας γενιάς (NGA) αυξήθηκε κατά 55,1% ετησίως. H εταιρεία αναφέρει ότι τώρα προχωρεί την κατασκευή του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών διαθέτοντας 224.000 γραμμές NGA, εκ των οποίων οι 80.000 είναι ενεργοποιημένες γραμμές. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ενεργοποιηθεί πάνω από το 50% του προαναφερόμενου ιδιόκτητου δικτύου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή