Τζάμπολ ντροπής για το μπάσκετ

Τζάμπολ ντροπής για το μπάσκετ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H νέα χρονική συγκυρία διεξαγωγής του σημερινού αγώνα της εθνικής ομάδας μπάσκετ κόντρα στη Γερμανία (19.00), για τα προκριματικά του Παγκοσμίου και των αναμετρήσεων Χίμκι-Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ (19.00) και Ολυμπιακού-Μπούντουτσνοστ (21.30) για τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, προσθέτει ακόμα ένα επεισόδιο γελοιοποίησης του ευρωπαϊκού μπάσκετ, εξαιτίας της ανυποχώρητης στάσης της Ευρωλίγκας και της FIBA στο θέμα των «παραθύρων».

Μπορεί η εθνική ομάδα να έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Κίνας, τον Σεπτέμβριο του 2019, και το σημερινό παιχνίδι με την αήττητη Γερμανία στο «Δ. Τόφαλος» να έχει κίνητρο μόνο το γόητρο, το ζητούμενο όμως εξακολουθεί να είναι ο εξαναγκασμός των διεθνών παικτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ να παίζουν την ίδια ημέρα, στη Μόσχα και στο Νέο Φάληρο, και ταυτόχρονα η προσπάθεια των διεθνών συμπαικτών τους από άλλες ομάδες να έχουν χαράξει κατά 80% την προκριματική πορεία μέχρι τα γήπεδα της Κίνας (οι διεθνείς παίκτες των «αιωνίων» έχουν παίξει σε δύο από τα οκτώ προηγούμενα παιχνίδια των προκριματικών). Η Εθνική θα είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του ομίλου, εφόσον νικήσει και τους Γερμανούς, αυξάνοντας και το ranking της (βρίσκεται στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης), ενόψει της κλήρωσης των ομίλων του Μουντομπάσκετ, μέσω και ειδικής βαθμολογίας. Οι φίλαθλοι του μπάσκετ στην Πάτρα οφείλουν να αναγνωρίσουν με την παρουσία τους ότι η Εθνική κατάφερε την εγκαιρότερη πρόκριση, σε αντίθεση με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία, τη Σερβία (θα παίξει με την ελληνική ομάδα τη Δευτέρα) και την Κροατία.

Στη Μόσχα, ο Παναθηναϊκός θα έχει δύσκολη αποστολή απέναντι στη Χίμκι (χωρίς τον Αλεξέι Σβεντ), αλλά οφείλει να κάνει νέα αρχή στη διεκδίκηση της νίκης στα εκτός έδρας παιχνίδια, ύστερα από τρεις ήττες, και να έχει καλύτερη διαχείριση του αγώνα από τον πάγκο του και οι παίκτες του να δείξουν μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση. Ο Τσάβι Πασκουάλ θα ταξιδέψει σήμερα από τη Βαρκελώνη στη Μόσχα, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει η μητέρα του.

Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός θέλει να αποφύγει κάθε μορφής «λαχτάρες» από την Μπούντουτσνοστ, η οποία έχει νικήσει την Μπασκόνια και την ΤΣΣΚΑ, φτάνοντας στην έκτη νίκη του. Το σημερινό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τα παιχνίδια Μπαρτσελόνα-Φενέρ και Εφές-Μπασκόνια.

• Τέταρτη ήττα για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα γυναικών, από τη Χατάι (71-55) στην Αντιόχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή