H Γυμναστική πειραματίζεται με το μέλλον

H Γυμναστική πειραματίζεται με το μέλλον

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αρχαιότερο στάδιο του κόσμου, στο Καλλιμάρμαρο, η μητέρα όλων των σπορ, η Γυμναστική, θα δώσει στις 7 Ιουλίου 2019 τη δική της παράσταση. Πρόκειται για το World Outdoor Gymnastics Gala. Είκοσι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες από όλον τον κόσμο, μαζί με τους επιφανείς Ελληνες και τις Ελληνίδες θα συναγωνιστούν την τελειότητα, σε μία διοργάνωση που «γεννήθηκε» ως ιδέα στην «πατρίδα» του αθλητισμού και οι διοργανωτές σχεδιάζουν να «ταξιδέψει» σε ιστορικά στάδια και πόλεις σε όλον τον κόσμο.

«Οι πρωταθλητές θα αναμετρηθούν με τον “woggatar”, τον τέλειο ψηφιακό εαυτό τους, στην αρτιότερη εκδοχή του αγωνιστικού τους προγράμματος. Στόχος είναι η προβολή της ελληνικής Γυμναστικής και η υποστήριξη των αθλητών της στην προετοιμασία τους», δήλωσε ο εκ των εμπνευστών της ιδέας και γενικός γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής, Ιωάννης Πάνου.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής. «Αποτελεί μεγάλο ρίσκο, αλλά χωρίς ρίσκο δεν πετυχαίνεις. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε σάρκα και οστά στο εγχείρημα», υπογράμμισε ο Θανάσης Βασιλειάδης, πρόεδρος της ΕΓΟ.

Σύσσωμη η οικογένεια της ελληνικής Γυμναστικής έχει αγκαλιάσει το Gala και όσοι βρεθούν στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 7 Ιουλίου θα παρακολουθήσουν όλα τα «αστέρια» της ενόργανης, της ρυθμικής και του τραμπολίνου στον αγώνα που θα δώσουν απέναντι στην τεχνολογία. «Στη γυμναστική έχεις αντίπαλο τον εαυτό σου και προσπαθείς να γίνεις καλύτερος από αυτόν», δήλωσε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας.

Μπροστά στο ελληνικό κοινό θα δώσει και την τελευταία της «παράσταση» ως αθλήτρια της ενόργανης η Βασιλική Μιλλούση. «Θα υλοποιηθεί ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η διοργάνωση της Αθήνας θα αποτελέσει για τον Βλάση Μάρα μία… στάση πριν από την ολοκλήρωση της γεμάτης διακρίσεις καριέρας του. «Θα διεκδικήσω την πρόκριση για το Τόκιο. Εκεί θα ολοκληρώσω την καριέρα μου. Σε ό,τι αφορά το “Wogg”, για εμένα θα είναι μεγάλη τιμή να ανεβώ στο μονόζυγο και να εκτελέσω το πρόγραμμά μου σε αυτόν τον χώρο που έχει τόση ενέργεια», δήλωσε στην «Κ» ο «βασιλιάς του μονόζυγου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή