Griffin Lipson, ο 24χρονος φωτογράφος των διασήμων: Από τον Μπιλ Κλίντον στην Cardi B

Griffin Lipson, ο 24χρονος φωτογράφος των διασήμων: Από τον Μπιλ Κλίντον στην Cardi B

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μόλις 24 ετών και έχει φωτογραφίσει τις πιο γνωστές προσωπικότητες, από την Cardi B στο Met Gala έως τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

O γεννημένος στη Φιλαδέλφεια Griffin Lipson, έγινε φωτογράφος διασημοτήτων μόλις μετακόμισε στη Νέα Υόρκη.

Η ροκ σταρ Τζόαν Μπαέζ, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, η κωμικός Όμπρεϊ Πλάζα έχουν ποζάρει στην κάμερά του.

Ηταν εκείνος που κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό του τις αδερφές Χαντίντ (τα μοντέλα Τζίτζι και Μπέλα) και τελειοποίησε το σήμα κατατεθέν στυλ στα πορτρέτα των Times Talks των New York Times, όπου επιστήμονες, πολιτικοί και διασημότητες «ανακρίνονται» από δημοσιογράφους της εφημερίδας.

«Είχα μετακομίσει στη Νέα Υόρκη και βρισκόμουν στο τρένο για τα Χάμπτονς για μία από τις πρώτες μου αποστολές για το BFA. Το τρένο ήταν γεμάτο κόσμο, υπάρχει μία κενή θέση δίπλα μου και κάθεται μία γυναίκα. Ήταν η Λίμπι, επικεφαλής του τμήματος για το Times Talks. Ο φωτογράφος τους είχε μόλις φύγει και έψαχναν να αναπληρώσουν τη θέση και έτσι μου ζήτησαν να πάω. Συμβαίνει μόνο στη Νέα Υόρκη», είπε.

Λάτρεψα τον Αλ Γκορ, όταν τον είδα να μιλάει για την κλιματική αλλαγή, ήταν πολύ ενδιαφέρον. Ο Μπιλ Κλίντον ήταν επίσης φοβερός, όταν έδινε συνέντευξη στον Τζέιμς Πάτερσον, ανέφερε ο φωτογράφος σε συνέντευξή του στην Evening Standard.

Το πιο αγαπημένο πρόσωπο που φωτογράφισε είναι ο Τίμοθι Σάλαμε. «Τον φωτογράφισα πριν από ένα χρόνο στις αρχές Νοεμβρίου, τρεις εβδομάδες προτού βγει στις αίθουσες το "Call Me By Your Name" και πραγματικά δεν υπήρχε κανένας θόρυβος γύρω από το όνομά του τότε. Ήξερα όμως ότι ήταν έτοιμος να κάνει αίσθηση και σαφώς, το έκανε» δήλωσε.

Αναφερόμενος στη φωτογράφιση της Cardi B στο Met Gala τόνισε ότι η ράπερ ήταν ακριβώς στην κορυφή του κόσμου, το άλμπουμ της είχε αποσπάσει θετικές κριτικές και ήταν έγκυος. «Ήμουν με την ομάδα Moschino. Ο Τζέρεμι Σκοτ ήθελε πραγματικά να διαρρεύσει η είδηση ότι ο οίκος Moschino ντύνει την Cardi B πριν βαδίσει στο κόκκινο χαλί. Ήταν η μεγάλη στιγμή τους. Το στιγμιότυπο που τους άρεσε ήταν όταν έβγαινε από το ασανσέρ στο ξενοδοχείο Carlyle, το οποίο δημοσιεύσαμε πρώτο» είπε.

Απαντώντας στην ερώτηση ποιο είναι το πρόσωπο που θέλει να φωτογραφίσει, είπε ότι είναι το δίλημμα είναι Adele ή Rihanna.

«Κάνω ειλικρινά αυτό που ονειρευόμουν όλη μου τη ζωή – απλά δουλεύω με ανθρώπους που θαυμάζω, που είναι ταλαντούχοι, που ασκούν επιρροή και έχουν γνήσια επιρροή σε έναν κόσμο, στον οποίο πλέον δεν τη συναντάμε», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή