Aνοιγμα Ν.Δ. σε προοδευτική ατζέντα

Aνοιγμα Ν.Δ. σε προοδευτική ατζέντα

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κοντράστ ήταν προφανές. Και πάντως, ενώ προβεβλημένα στελέχη του κόμματος κονταροχτυπιούνταν στη Βουλή επιδίδοντας δεξιά διαπιστευτήρια, ο Κυρ. Μητσοτάκης επισκεπτόταν το Kέντρο Πρόληψης και Εξέτασης, μιλούσε με μέλη του συλλόγου οροθετικών και διεμήνυε ότι η χώρα πρέπει να σπάσει στερεότυπα και διακρίσεις που έρχονται από το παρελθόν και πως όλα είναι θέμα έγκαιρης διάγνωσης, αλλά και ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία.

Η χθεσινή επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint δεν είχε τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με τις επισκέψεις στο κέντρο της Αθήνας που πραγματοποιεί αιφνιδίως τον τελευταίο καιρό ο πρόεδρος της Ν.Δ. προκειμένου να συνομιλήσει με πολίτες και καταστηματάρχες. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με μέλη της διοίκησης και με εθελοντές του συλλόγου οροθετικών «Θετική Φωνή», οι οποίοι του παρουσίασαν τις εγκαταστάσεις των εξεταστηρίων και έδειξαν πώς γίνεται δωρεάν και ανώνυμα το γρήγορο τεστ για τον HIV και τις ηπατίτιδες B και C. Μίλησαν μαζί του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οροθετικοί με την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, όπως και τα ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού.

Η εικόνα έχει τη σημασία της, καθώς υποδεικνύει το άνοιγμα του προέδρου της Ν.Δ. σε μια προοδευτική ατζέντα με ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, καθώς και σε ομάδες ψηφοφόρων που μπορεί να μη θεωρούνται προνομιακό πεδίο της Δεξιάς, αλλά που ο ίδιος επιδιώκει να εμπιστευθούν τη Ν.Δ. Εξάλλου, ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα διαμηνύσει ότι κανένας δεν διαθέτει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, πολλώ δε μάλλον η Αριστερά. «Είμαι εδώ για να στείλω με τον πιο εμφατικό τρόπο το μήνυμα ότι η νόσος που προκαλεί ο ιός του HIV όχι απλά θεραπεύεται, αλλά όταν κάποιος πάρει τη σωστή θεραπεία, σταματά και να τον μεταδίδει. Γι’ αυτό και η έγκαιρη, δωρεάν και ανώνυμη διάγνωση είναι τόσο σημαντική. Και γι’ αυτό και η δουλειά που γίνεται και εδώ στο Checkpoint έχει πάρα, πάρα πολύ μεγάλη σημασία», σημείωσε ο ίδιος. Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, σημειώνοντας ότι μόνο η σωστή ενημέρωση θα σπάσει τα στερεότυπα και τις διακρίσεις άλλων χρόνων. «Μια καλά ενημερωμένη κοινωνία είναι η κοινωνία η οποία δίνει σε όλες και σε όλους ίσες ευκαιρίες, είναι η κοινωνία η οποία τελικά δεν κάνει διακρίσεις», σημείωσε, τονίζοντας ότι η επένδυση στο παρόν είναι η έγκαιρη διάγνωση και η επένδυση στο μέλλον «η υποχρεωτική ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, στα σχολεία», ώστε «τα παιδιά μας να είναι σωστά ενημερωμένα, να μην είναι θύματα προκαταλήψεων και να μπορούν και αυτά με τον τρόπο τους να διαχειρίζονται τις δικές τους σεξουαλικές προτιμήσεις με τρόπο που δεν θα τα κάνει να αισθάνονται ενοχικά».  

Στην Πάτρα

Χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρέθηκε στην Πάτρα, στην εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη που στηρίζει η Ν.Δ. στη Δυτική Ελλάδα –του Νεκτάριου Φαρμάκη– για να απευθύνει από κοντά μήνυμα στήριξης. Η παρουσία εκεί του προέδρου της Ν.Δ. αλλά και η σημερινή του στον εορτασμό του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, δεν είναι τυχαία, καθώς η Πειραιώς δεν κρύβει ότι θα ήθελε να κερδίσει την εν λόγω περιφέρεια, όπου η Ν.Δ. δεν είχε παραδοσιακά ιδιαίτερα ισχυρά ερείσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή