Ευ. Τσακαλώτος: Λένε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Ας έρθουν σε 3-4 μήνες να μου το πουν ξανά

Ευ. Τσακαλώτος: Λένε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Ας έρθουν σε 3-4 μήνες να μου το πουν ξανά

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Ο προϋπολογισμός είναι για πρώτη φορά εδώ και χρόνια επεκτατικός και μειώνει τη λιτότητα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Η ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας στη μεταμνημονιακή εποχή». 

 
«Τα 750 εκατ. που ανακοίνωσε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ έγιναν 910 εκατ ευρώ, με την έγκριση των θεσμών. Δεν κάνουμε θαύματα, αλλά έχουμε δημοσιονομικό χώρο 3,5 δισ ευρώ και μπορούμε να μειώνουμε τη λιτότητα κάθε χρόνο τουλάχιστον μέχρι το 2022», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
 
Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς προανήγγειλε την έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, καθώς, όπως ανέφερε, με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο: «Λένε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Ας έρθουν σε 2-3-4 μήνες να μου το πουν ξανά αυτό».
 
Κατηγόρησε ακόμη τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, για παροχολογία, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του. «Ο Χουλιαράκης, που λέει τις λιγότερες υπερβολές από όλους μας στην κυβέρνηση, κοστολογησε το πρόγραμμα του Μητσοτάκη στα 6 δισ ευρώ. Ποια είναι η παροχολογία; Τα 6 δισ του Μητσοτάκη ή τα δικά μας 910 εκατ ευρώ;», επεσήμανε.
 
«Έχουμε φύγει από την κρίση και η οικονομία σημειώνει μια καλή ανάπτυξη. Πήραμε μια καλή λύση για το χρέος, που μας δίνει ανάσα για τουλάχιστον 15 χρόνια με χαμηλές χρηματοδοτικές ανάγκες. Έχουμε χρηματοοικονομικό απόθεμα πάνω από 25 δισ ευρώ. Αυτά μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε την Ελλάδα. Θέλουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς διαστρεβλώσεις και ανισότητες, μια χώρα πιο κοινωνική και δημιουργική, περήφανη για τη θέση της στον κόσμο, χωρίς τα κόμπλεξ του παρελθόντος», επεσήμανε.

 
 
Πηγή: voria.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή