Μεγάλη δοκιμασία ΠΑΟ στο «Κλ. Βικελίδης»

Μεγάλη δοκιμασία ΠΑΟ στο «Κλ. Βικελίδης»

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν το λες και κλασικό ντέρμπι το παιχνίδι Αρης – Παναθηναϊκός, δεν παύει, όμως, να είναι μια ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη μονομαχία ανάμεσα σε δύο ομάδες του big 5 του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ματς αυτό είναι το πιο λαμπερό της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας από πλευράς «ονομάτων», αλλά και από βαθμολογικής πλευράς, με την έννοια ότι πρόκειται για αναμέτρηση δύο ισόβαθμων ομάδων που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Με τον ρεαλιστικό στόχο και για τις δύο να είναι η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου (άσχετα με το ότι και να το πάρει φέτος, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να το εξαργυρώσει, αλλά μόνο να ξεχρεώσει την τιμωρία του), το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θα κρίνει ποιος θα πάρει το προβάδισμα ή αν θα παραμείνουν χέρι χέρι σε περίπτωση ισοπαλίας.

Ο Αρης έχει χάσει όλα τα προηγούμενα ματς με αντιπάλους τους «μεγάλους», πολύ εύκολα από την ΑΕΚ και πολύ πιο δύσκολα, στις λεπτομέρειες θα έλεγε κανείς, από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Στην έδρα του είναι σκληρό καρύδι για όλους, προέρχεται από μια σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ και έχει στον πάγκο του για δεύτερο παιχνίδι τον Σάββα Παντελίδη, έναν προπονητή που τα δύο τελευταία χρόνια μοιάζει να έχει πάρει τον «αέρα» του Παναθηναϊκού με όποια ομάδα τον αντιμετωπίζει.

Οι «πράσινοι» ξεμπέρδεψαν με τα κλασικά ντέρμπι του α΄ γύρου, πήραν μια ανάσα στο ματς με τον ουραγό Απόλλωνα και ξαναμπαίνουν σε δύσκολο πρόγραμμα που κρατάει μέχρι το τέλος της χρονιάς, έχοντας να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τους Αρη, ΟΦΗ, Παναιτωλικό και εντός τον Ατρόμητο. Το αυριανό παιχνίδι είναι το πρώτο (και ίσως το πιο δύσκολο) αυτής της δύσκολης σειράς και θα δείξει αν έχουν τη δύναμη να κοιτάξουν ακόμα ψηλότερα. Επειδή δεν θεωρείται από την ΚΕΔ κλασικό ντέρμπι, διαιτητής ορίστηκε Ελληνας (Γιώργος Τζοβάρας) και όχι ξένος.

Οι δύο από τους τρεις «Ευρωπαίους» παίζουν Δευτέρα λόγω του ότι αγωνίστηκαν και οι δύο εκτός Ελλάδας την Πέμπτη για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στη Λαμία με άλλη μία κακή ευρωπαϊκή εμφάνιση στην πλάτη, αλλά αυτό μπορεί και να μην τον επηρεάσει αρνητικά, όπως δεν τον επηρέασαν οι ήττες του από τη Βίντι ή την Μπενφίκα και την Τσέλσι παλαιότερα. Ο πρώτος και βασικός του στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, με το Γιουρόπα να έρχεται (προς το παρόν τουλάχιστον) σε δεύτερη μοίρα. Από ήττα, όχι τόσο βαριά όσο το 4-0 του ΠΑΟΚ, έρχεται και ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται ως φαβορί τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν την περασμένη αγωνιστική στο Περιστέρι με γκολ στο 93΄, κράτησαν τη διαφορά από την κορυφή στους 6 βαθμούς και ελπίζουν ότι θα παραμείνουν ανταγωνιστικοί μέχρι τέλους όσον αφορά την υπόθεση «τίτλος».

Ο Ατρόμητος γνώρισε από τον Ολυμπιακό την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, είναι, όμως, στη 2η θέση και ελπίζει να παραμείνει εκεί μιας και παίζει στη Ριζούπολη με τον ουραγό Απόλλωνα, που άλλαξε προπονητή και ελπίζει ότι με τον Μπάμπη Τεννέ θα αναπτερώσει τις όποιες ελπίδες έχει για παραμονή. Η ΑΕΚ περνάει τη μεγαλύτερη αγωνιστική (και όχι μόνο) κρίση από την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα και υποδέχεται ως… 7η στη βαθμολογία την Ξάνθη, η οποία έχει έναν βαθμό περισσότερο και είναι σε τροχιά Ευρώπης. Στην ίδια τροχιά βρίσκεται και ο Πανιώνιος, που δοκιμάζεται στη Λάρισα, ενώ για τις ομάδες που βρίσκονται μαζί με τον Απόλλωνα κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού τα πράγματα θα είναι και πάλι δύσκολα: ο μεν ΟΦΗ παίζει με τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα, ο δε Λεβαδειακός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (12η αγωνιστική): ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.15 Λάρισα – Πανιώνιος (Novasports1), 19.00 Απόλλων – Ατρόμητος (ΕΡΤ), 19.30 ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ (Novasports1), ΚΥΡΙΑΚΗ: 17.15 Λεβαδειακός – Αστέρας Τρ., 19.00 (Novasports2), 19.00 Αρης – Παναθηναϊκός (ΕΡΤ), 19.30 ΑΕΚ – Ξάνθη (Novasports1), ΔΕΥΤΕΡΑ: 19.00 Λαμία – ΠΑΟΚ (ΕΡΤ), 19.30 Ολυμπιακός – Παναιτωλικός (Novasports2).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (11 αγωνιστικές): ΠΑΟΚ 29, Ατρόμητος 24, Ολυμπιακός 23, Παναθηναϊκός 18, Αρης 18, Ξάνθη 18, ΑΕΚ 17, Πανιώνιος 17, Παναιτωλικός 15, Λαμία 11, Λάρισα 11, ΠΑΣ ΓιάννΙνα 10, Αστέρας Τρ. 9, Λεβαδειακός 7, ΟΦΗ 7, Απόλλων 1 (σημ: Ο Παναθηναϊκός έχει -6 β., η ΑΕΚ -3 β. και ο ΠΑΟΚ -2 β.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή