Ν.Δ.: Ανοικτά τα σχολεία

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή του να μην παίξει το παιχνίδι του «διχασμού» και της πόλωσης που επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας στον άξονα Αριστερά/Δεξιά, με αφορμή αυτή τη φορά τις μαθητικές καταλήψεις, εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Διεμήνυσε ότι η Ν.Δ. «είναι και θα είναι πάντα» απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη, θύμισε με σαφείς αιχμές έναντι του κ. Τσίπρα ότι «άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις», ενώ αναγνώρισε το αυτονόητο δικαίωμα στη διαμαρτυρία (με ανοικτά σχολεία).

Από την Πάτρα όπου βρέθηκε για τους εορτασμούς του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, ο πρόεδρος της Ν.Δ., ωστόσο, χρησιμοποίησε την ευκαιρία των καταλήψεων για να υπογραμμίσει ότι κατανοεί την «αγανάκτηση» όσων επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στη συμφωνία για το Σκοπιανό, «την κακή συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος». Την ίδια ώρα, ωστόσο, επανέλαβε ότι «κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά» και ότι δεν πρέπει ο υγιής πατριωτισμός «να γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων». «Θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά, εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες δικές τους κομματικές επιδιώξεις. Ο κάθε Ελληνας και το κάθε νέο παιδί έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε αυτήν την κακή συμφωνία. Ας το κάνει, όμως, κρατώντας τα σχολεία ανοικτά και σεβόμενος πάντα τους δημοκρατικούς θεσμούς της πατρίδας μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα είναι σαφές και συνίσταται στην εναντίωση σε κάθε μορφής κατάληψη. Την ίδια ώρα, καθίσταται σαφές ότι η Πειραιώς, όπως σημείωναν στελέχη της, δεν προτίθεται να παίξει το παιχνίδι του διχασμού και της πόλωσης του κ. Τσίπρα. Εξίσου σαφής είναι πίσω από τις γραμμές η απόφαση της Ν.Δ. να μη «χαρίσει» την υπόθεση των μαθητικών καταλήψεων ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη Χρυσή Αυγή. Εξάλλου, πηγές της Πειραιώς θύμιζαν ότι η Ν.Δ. είναι «σταθερά» εναντίον των καταλήψεων και δη αυτών στα σχολεία, καθώς «δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, ούτε είναι σύμβολο αντίστασης, ανεξαρτήτως του τι επικαλείται ο καθένας». Θύμιζαν δε ότι τα κλειστά σχολεία πλήττουν πρωτίστως τους μαθητές που προέρχονται από ασθενέστερα στρώματα, καθώς είναι αυτοί που πηγαίνουν σε δημόσια σχολεία και δεν έχουν τη δυνατότητα φροντιστηρίου.

«Κανένα στέλεχος της Ν.Δ. –ακόμα και η ΔΑΚΕ– δεν συμφωνεί με τις καταλήψεις στα σχολεία», υπογράμμιζαν, προσθέτοντας ότι όλοι έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν τις απόψεις τους. Πρόσθεταν δε με νόημα ότι «δεν υπάρχουν καλές καταλήψεις που προέρχονται από την άκρα Αριστερά και κακές που προέρχονται από την άκρα Δεξιά».

Στο μέτωπο της οικονομίας και με αφορμή την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η Ν.Δ. διά της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου μίλησε για «ψεύτικο success story του κ. Τσίπρα», θύμισε ότι «πάνω από μισό εκατομμύριο είναι οι νέοι οφειλέτες μόνο τον Σεπτέμβριο, πάνω από 1 εκατομμύριο είναι οι κατασχέσεις μισθών και τραπεζικών λογαριασμών, πάνω από 4 εκατομμύρια Ελληνες χρωστούν στην εφορία». Καταλήγοντας με ακόμη ένα «καρφί» στο πρόσωπο του πρωθυπουργού (σ.σ. με αφορμή την πρωθυπουργική επίσκεψη στο Μάτι και την επίμαχη αποστροφή του κ. Τσίπρα ότι δεν είχε νόημα να παράσχει έκτακτο βοήθημα γιατί οι πυροπαθείς «θα τα σπαταλούσαν») η Σοφία Ζαχαράκη τον κατηγόρησε ότι «ξεζουμίζει τα εισοδήματα των Ελλήνων, προφανώς –όπως λέει κι ο ίδιος– για να μην τα σπαταλάνε…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή