Νέα επικοινωνιακά δεδομένα στις εκλογές του Μαΐου

Νέα επικοινωνιακά δεδομένα στις εκλογές του Μαΐου

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επειτα από δέκα χρόνια κρίσης, οι εκλογές του 2014 δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτές που έρχονται. Η Αττική είναι ένα “ενεργό ηφαίστειο”. Εχει αναπτυχθεί το σύνδρομο του “Κάτω οι Πάνω”». Πρόκειται για το προεκλογικό τοπίο όπως το περιέγραψε στο 1ο Θεματικό Συνέδριο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) με τίτλο «Η επικοινωνία στο νέο εκλογικό περιβάλλον» ο ιδρυτής της εταιρείας Καπα Research Κωνσταντίνος Ρουτζούνης. Μια εικόνα δύσκολη, με νέα δεδομένα για όσους έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Αναφερόμενος στην απλή αναλογική, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Ρουτζούνης επισήμανε ότι οι πολίτες τη θέλουν γιατί «ευνοεί τις συνεργασίες και έτσι πιστεύουν ότι θα περιοριστεί η διαφθορά». «Πιστεύουν ότι η Αυτοδιοίκηση είναι διεφθαρμένη» είπε, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο τον κομμάτων σημειώνοντας ότι πλέον «οι υποψήφιοι δεν θέλουν χρίσμα από κανέναν».

Στον ρόλο της επικοινωνίας στις εκλογές κατά την πάροδο των δεκαετιών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Γιώργος Ιωακειμίδης, επισημαίνοντας ότι η επικοινωνία «είναι ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να έχει καλή και κακή χρήση».

Στην εναρκτήρια ομιλία, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης τόνισε τα πλεονεκτήματα του «Κλεισθένη», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «αναβαθμίζεται ο ρόλος των πολιτών και αποτυπώνεται ευκρινώς η λαϊκή βούληση», ενώ σημείωσε ότι με την απλή αναλογική αποκαθίστανται η πλήρης αντιπροσωπευτικότητα και η απόλυτη αντιστοίχιση της διοίκησης των ΟΤΑ με τη βούληση του εκλογικού σώματος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στα «fake news» και επέμεινε στον ρόλο των δημοσιογράφων, τονίζοντας ότι «οφείλουν να είναι θεματοφύλακες της αλήθειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή