Ο ΔΗΚΤΗΣ (01/12/18)

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναγκαστικά ανασφάλιστοι

Η δίμηνη αποχή των εξεταστών για την απόκτηση διπλώματος από υποψήφιους νέους οδηγούς, η οποία έχει «μπλοκάρει» όχι μόνο τους ενδιαφερόμενους νέους, αλλά και όσους γηραιότερους θέλουν να ανανεώσουν τα διπλώματά τους, έχει ευρύτερες και σοβαρές επιπτώσεις. Αυτό γιατί η δεύτερη κυρίως κατηγορία δεν μπορεί να ανανεώσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το αυτοκίνητο που διαθέτει ήδη. Αν και η ασφάλιση αφορά το όχημα και όχι τον οδηγό, η επίδειξη του διπλώματος οδήγησης είναι υποχρεωτική όταν ο κάτοχός του θελήσει να αλλάξει ασφαλιστική εταιρεία και φυσικά είναι υποχρεωτική όταν πρόκειται για νέα οχήματα. Με δεδομένο ότι οι εξετάσεις δεν διενεργούνται εδώ και ένα δίμηνο, είναι σαφές ότι χιλιάδες κάτοχοι αυτοκινήτων άνω των 75 ετών δεν μπορούν να ασφαλίσουν το όχημά τους και η τυχόν «ελεύθερη» κυκλοφορία αυτών των οχημάτων, δηλαδή χωρίς να είναι ασφαλισμένα, αποτελεί διπλό κίνδυνο και για τους ίδιους αλλά και για άλλους οδηγούς.

Διαφάνεια στις αλλαγές του ομίλου Ελλάκτωρ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ομίλου Ελλάκτωρ, που θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, και όχι μόνο για τους συνηθισμένους λόγους, δηλαδή την ενημέρωση για την πορεία των βασικών μεγεθών της εταιρείας. Οπως μαθαίνουμε, θα εγκαινιαστεί και μια ειδική ενημερωτική ενότητα όπου θα καταγράφονται αναλυτικά τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αναφορικά με την οργανωτική και λειτουργική ανασυγκρότηση και αναδιάρθρωση του ομίλου, μετά την ανάληψη της διοίκησης από τους αδελφούς Καλλιτσάντση. Μάλιστα, αυτή η καταγραφή θα γίνεται εφεξής ανά τρίμηνο.

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ 12,5 εκατ. λαθραία τσιγάρα

Ανοιξαν την «τάπα» και βρήκαν 12.500.000 λαθραία τσιγάρα. Συγκεκριμένα, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ κατέσχεσαν 12.500.000 τεμάχια λαθραία τσιγάρα, μάρκας President Slims. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 2.600.526 ευρώ. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, πλην δύο αρχικών σειρών (η διαδικασία αυτή είναι γνωστή με την ορολογία «τάπα» και χρησιμοποιείται από τους λαθρέμπορους τσιγάρων). Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των παραληπτών του εμπορεύματος.

Ενίσχυση ανέργων εμποροϋπαλλήλων

Παράταση έως τις 7 Δεκεμβρίου έδωσε το υπουργείο Εργασίας για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης απολυμένων από εταιρείες του κλάδου λιανικού εμπορίου. Το πρόγραμμα απευθύνεται στους 725 πρώην εργαζομένους, οι οποίοι απολύθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 19 Απριλίου 2016 έως 19 Ιανουαρίου 2017 και υλοποιείται με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ). Στην πράξη, υποστηρίζει απολυμένους του κλάδου με ένα πλέγμα δράσεων συμβουλευτικής, κατάρτισης και προώθησης στην απασχόληση, καθώς και επιδότησης για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων.

Κίνητρα, όχι αντικίνητρα, ζητεί ο ΣτΚ από τη ΔΕΗ

Εάν θέλετε να δώσετε κίνητρο στους πελάτες σας να λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό αντί του έγχαρτου, να μειώσετε κατά 1 ευρώ τη χρέωση στον ηλεκτρονικό και όχι να επιβαρύνετε με 1 ευρώ όσους λαμβάνουν έγχαρτο. Αυτό συστήνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λ. Ζαγορίτης στην τετρασέλιδη επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη, επισημαίνοντας ότι «η αναλυτική ενημέρωση και παρακολούθηση των λογαριασμών κατανάλωσης αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα κάθε καταναλωτή, το οποίο πρέπει να παρέχεται ατελώς, χωρίς δηλαδή πρόσθετη χρέωση». Επιπλέον, η εν λόγω χρέωση αποτελεί μονομερή τροποποίηση των όρων σύμβασης του καταναλωτή με τη ΔΕΗ, ενώ αντίκειται και στο πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή, καθώς πρόκειται για επιβάρυνση χωρίς ανταποδοτικό χαρακτήρα. Ο ΣτΚ δεν παραλείπει, εξάλλου, να επισημάνει ότι αυτοί που κυρίως θίγονται από την επίμαχη χρέωση είναι οι ευάλωτοι καταναλωτές (συνταξιούχοι, άνεργοι, κάτοικοι δυσπρόσιτων περιοχών) που έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή