Ερντογάν: Μόνο ο Τριντό αναφέρθηκε στη δολοφονία Κασόγκι κατά τη G20

Ερντογάν: Μόνο ο Τριντό αναφέρθηκε στη δολοφονία Κασόγκι κατά τη G20

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να βλάψει τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε το Σάββατο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι εύρεση των υπευθύνων για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι θα ήταν επωφελής και για τη Σαουδική Αραβία. 

Κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Σύνοδο Κορυφής του G20 στο Μπουένος Άιρες, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έχει στείλει εισαγγελέα στην Τουρκία για να διερευνήσει τη δολοφονία, αλλά δεν έχει μοιραστεί περαιτέρω πληροφορίες με την Άγκυρα. Παράλληλα, σημείωσε ότι η συζήτηση για τη δολοφονία του Κασόγκι δεν ήταν μέρος της G20, ενώ ο μόνος αρχηγός κράτους που αναφέρθηκε στην υπόθεση ήταν ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό. 

Η Τουρκία έχει τεκμηριωμένες αποδείξεις ότι ο δημοσιογράφος της Washington Post και κριτικός του de-facto κυβερνήτη της Σαουδικής Αραβίας, σκοτώθηκε μέσα σε 7 – 1/2 λεπτά, δήλωσε ο Ερντογάν, ενώ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα έχει μοιραστεί αυτά τα στοιχεία με όλες τις χώρες που τα ζήτησαν, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γερμανίας αλλά και της Σαουδικής Αραβίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή