Ισραήλ: Κατηγορίες για δωροδοκία προτείνει η αστυνομία για τον Νετανιάχου

Ισραήλ: Κατηγορίες για δωροδοκία προτείνει η αστυνομία για τον Νετανιάχου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισραηλινή αστυνομία πρότεινε να απαγγελθούν κατηγορίες για διαφθορά κατά του πρωθυπουργού της χώρας Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αλλά και της γυναίκας του, σχετικά με την εμπλοκή τους σε υπόθεση διαφθόρας, στην οποία φέρεται να συμμετέχει και μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Την Κυριακή, οι ισραηλινές αστυνομικές αρχές δήλωσαν πώς έχουν τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να απαγγελθούν κατηγορίες δωροδοκίας, διαφθοράς και απιστίας στον πρωθυπουργός της χώρας.

Η υπόθεση βασίζεται, όπως μεταδίδει το Associated Press, σε υποψίες της αστυνομίας, ότι άνθρωποι του στενού κύκλου του Νετανιάχου προώθησαν ευνοϊκές τροπολογίες υπερ της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Bezeq με αντάλλαγμα τη φιλική αντιμετώπιση του πρωθυπουργού από την ιστοσελίδα Walla, ιδιοκτησίας της Bezeq.

Η αστυνομία έχει ήδη προτείνει την απαγγελία κατηγοριών διαφθοράς στον Νετανιάχου σε ακόμη δύο υποθέσεις, μία που περιλαμβάνει την δωροδοκία από δισεκατομμυριούχους φίλους του και η δεύτερη για την ανταλλαγή θετικής δημοσιότητας με νομοθετικές διευκολύνσεις για εφημερίδα της χώρας.

Ο πρωθυπουργός έχει αρνηθεί την συμμετοχή του σε παράνομες ενέργειες, όπως αναφέρει το Associated Press, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες ως ένα κυνήγι μαγισσών που έχει στηθεί από τα ΜΜΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή