Πολυεθνικό bazaar για την προστασία των παιδιών

Πολυεθνικό bazaar για την προστασία των παιδιών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar του σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού» στο Helexpo Maroussi είχε απ' όλα: από πίτσες και εμπανάδας, μέχρι διακοσμητικά αντικείμενα, τοπικά προϊόντα και χορούς. Και φυσικά όλα αυτά για καλό σκοπό.

Εδώ και 18 χρόνια, το σωματείο διοργανώνει αυτό το χριστουγεννιάτικο παζάρι με την πολύτιμη συμβολή πρεσβειών. Όσοι βρέθηκαν στον εκθεσιακό χώρο στις 24 & 25 Νοεμβρίου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με γεύσεις, μυρωδιές, παραδόσεις και τοπικά προϊόντα από περίπου 38 χώρες, όσα και τα περίπτερα που έστησαν οι πρεσβείες στην Ελλάδα. Μοσχάρι κάρι από το Μπαγκλαντές, λαζάνια και πίτσα από την Ιταλία, εμπανάδας από την Αργεντινή, νουντλς και σπρινγκ ρολς από το Βιετνάμ είναι λίγα μόνο από τα εδέσματα που δοκίμαζαν οι επισκέπτες. Στο περίπτερο της Αρμενίας υπήρχε συνήθως συνωστισμός, προκαλούμενος από τα λαχματζούν που σέρβιραν, ενώ και στην Κύπρο τα κουπέπια και οι σεφταλιές διατηρούσαν το ενδιαφέρον του κόσμου αμείωτο.

Οι Μολδαβοί με τις παραδοσιακές φορεσιές τους σέρβιραν βραστό κρασί, οι Δομινικάνοι αυθεντικό ρούμι και στο περίπτερο της Ρωσίας επικρατούσε το αδιαχώρητο με τις μπάμπουσκες να προσφέρουν στον πάγκο μια τεράστια παλέτα χρωμάτων. Η πολυεθνική γιορτή στήνεται κάθε τελευταίο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου εδώ και 18 χρόνια, με σκοπό να ενισχύσει οικονομικά το έργο του σωματείου. Και φέτος, όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την προστασία ανήλικων παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μπορείτε και εσείς να ενισχύσετε το έργο του σωματείου «Οι φίλοι του παιδιού» στον αριθμό λογαριασμού Alpha Bank 115-002-002-017825, IBAN: GR 49 0140 1150 1150 0200 2017 825.

Για επικοινωνία και περισσότερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε: Τ/210-72.93.404., www.filoitoupediou.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή