Χαμηλώνει τους τόνους το Eurogroup για την Ιταλία

Χαμηλώνει τους τόνους το Eurogroup για την Ιταλία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Χαμηλώνοντας τους τόνους όσον αφορά την Ιταλία, οι υψηλόβαθμοί Eυρωπαίοι αξιωματούχοι, προσερχόμενοι στο σημερινό Eurogroup, έδειξαν ότι υπάρχει κάποια πρόοδος όσον αφορά τον διάλογο με την ιταλική κυβέρνηση και τον προϋπολογισμό της χώρας, που βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκών κανόνων.

«Στην συνάντηση των G20  στο Μπουένος Άιρες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζ. Κ. Γιουνκέρ και εγώ συζητήσαμε με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Τ. Κόντε και με τον υπουργό Οικονομικών Τ. Τρία και διακρίνω μία αλλαγή στον τόνο τους», είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος επίτροπος Π. Μοσκοβισί.

«Υπάρχει μία διαφορετική προσέγγιση και ο διάλογος αυτός μπορεί να μειώσει την απόσταση μεταξύ μας», πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί.

Συγχρόνως όμως είπε, ότι παρά το θετικό κλίμα, αυτή τη στιγμή «χρειαζόμαστε την προετοιμασία που θα θέσει σε ισχύ την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος». Ο ίδιος τόνισε ότι παρόλο που οι αποφάσεις προετοιμάζονται (για το υπερβολικό έλλειμμα που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε πρόστιμα στην χώρα), δεν σημαίνει ότι θα παρθούν στο τέλος.

Από την μεριά του, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Β. Ντομπρόβσκις, στο ίδιο κλίμα δήλωσε πως είναι θετικό ότι ο τόνος των συζητήσεων έχει βελτιωθεί, και ότι πλέον υπάρχει συνεργασία με την ιταλική κυβέρνηση. «Χρειαζόμαστε σημαντικές αλλαγές στον ιταλικό προϋπολογισμό, αλλά τώρα η μπάλα είναι στους Ιταλούς», είπε χαρακτηριστικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή