Πρόσωπα της Τρίτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή η ψυχή του Μουσείου Παιχνιδιών Μπενάκη Μαρία Αργυριάδη σε ηλικία 72 ετών. Η κ. Αργυριάδη είχε μία από τις μεγαλύτερες συλλογές παραδοσιακών και σύγχρονων παιχνιδιών που ξεκίνησε να συγκεντρώνει τη δεκαετία του ’70. Η αγάπη της για τα παιχνίδια γεννήθηκε από τη μητέρα της, που της έμαθε να τα φροντίζει και να τα επιδιορθώνει. Με το πάθος και την επιμονή της πρόλαβε να τα δει να «ζωντανεύουν» στο μουσείο και να προσελκύουν τα βλέμματα μικρών και μεγάλων παιδιών.

(…) Συνεχίζει να σαρώνει τα βραβεία το «The Favourite», η νέα πολυαναμενόμενη και στη χώρα μας (7/2) ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία πλέον θεωρείται ικανή να επιβεβαιώσει τον… τίτλο της και στα Οσκαρ. Προς το παρόν εξασφάλισε 10 βραβεία στην πρόσφατη απονομή του βρετανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων και εκείνα για την καλύτερη ταινία, τη σκηνοθεσία και το σενάριο. Ως κορυφαία γυναικεία ερμηνεία αναδείχθηκε αυτή της Ολίβια Κόουλμαν.

(…) Φόρο τιμής στον Νέλσον Μαντέλα ακριβώς έναν αιώνα από τη γέννησή του απέτισαν την Κυριακή πολυάριθμες προσωπικότητες, ανάμεσά τους η Οπρα Γουίνφρεϊ, η Ναόμι Κάμπελ, ο Μπομπ Γκέντολφ κ.ά., οι οποίοι βρέθηκαν στο Γιοχάνεσμπουργκ με την ευκαιρία του φεστιβάλ Global Citizen: Mandela 100. Η οργάνωση Global Citizen δραστηριοποιείται για την καταπολέμηση της φτώχειας και, στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρωθυπουργός του Καναδά υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει 50 εκατ. δολάρια για την εκπαίδευση των κοριτσιών και γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή