ΚΟΣΜΟΣ

Ο δήμος του Βερολίνου επενδύει 1 εκατομμύριο ευρώ για την ηχομόνωση των κλαμπ της πόλης

Φωτογραφία αρχείου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο δήμος του Βερολίνου ετοιμάζεται να επενδύσει ένα εκατομμύριο ευρώ για να βελτιώσει την ηχομόνωση των ιστορικών νυχτερινών κλαμπ της πόλης, όπως αναφέρει το περιοδικό ηλεκτρονικής μουσικής Mixmag.

Το πρότζεκτ, το οποίο γίνεται με την βοήθεια της ειδικής Επιτροπής για τα Κλαμπ της πόλης, επιχειρεί να διατηρήσει ανέπαφη την σκηνή των κλαμπ του Βερολίνου, ενώ παράλληλα να προστατέψει τους κατοίκους της πόλης από την ηχορρύπανση.

Κάθε κλαμπ μπορεί να κάνει αίτηση για να λάβει χορηγίες των 50 χιλιάδων ευρώ και σε «ιδιαίτερα σημαντικές περιπτώσεις», το ποσό μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 100 χιλιάδες.

Οι χώροι που θα λάβουν τις επιδοτήσεις θα πρέπει να επενδύσουν το 10 με 20 τοίς εκατό της συνολικής επιδότησης για εργασίες ανακαίνισης.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2019, όταν μία ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών, θα αποφασίσει ποιά κλαμπ έχουν τις προϋποθέσεις για να κάνουν αίτηση.

Στην περίπτωση που ένα από τα κλαμπ κλείσει εντός διετίας, από τη στιγμή που έλαβε την επιδότηση, θα είναι αναγκασμένο να επιστρέψει το ποσό.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ