Συνάντηση Πούτιν – Μαδούρο για οικονομική βοήθεια προς τη Βενεζουέλα

Συνάντηση Πούτιν – Μαδούρο για οικονομική βοήθεια προς τη Βενεζουέλα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο θα συζητήσουν κατά την αυριανή τους συνάντηση στην Μόσχα το θέμα της οικονομικής βοήθειας προς το Καράκας.

Ο σύμβουλός του Ρώσου προέδρου, αναφερόμενος στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, είπε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης θέματα συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα όπως και σε άλλους τομείς.

Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί την Βενεζουέλα, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία τάσσεται υπέρ του διαλόγου των πολιτικών δυνάμεων στην Βενεζουέλα για την ειρηνική διευθέτηση των διαφωνιών που υπάρχουν και κατά των έξωθεν παρεμβάσεων , θεωρώντας ότι είναι αντιπαραγωγικές.

Παράλληλα ο Ουσακόφ δήλωσε ότι η Ρωσία ευελπιστεί ότι οι δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Δεκεμβρίου στην Βενεζουέλα θα διεξαχθούν μέσα σε ήρεμο κλίμα χωρίς προκλήσεις και παραβιάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή