«Ο πλανήτης Άρης δεν είναι η λύση για να σωθεί το ανθρώπινο είδος»

«Ο πλανήτης Άρης δεν είναι η λύση για να σωθεί το ανθρώπινο είδος»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πλανήτης Άρης δεν μπορεί να αποτελέσει το «σχέδιο Β» για την ανθρωπότητα, διαμήνυσε σήμερα η Μέι Τζέμισον, η πρώτη Αφροαμερικανή αστροναύτης, καλώντας τον κόσμο να αντιληφθεί τις απειλές που θέτει για τη Γη η κλιματική αλλαγή.

Η κλιματική αλλαγή είναι «ίσως το σημαντικότερο πρόβλημα» που αντιμετώπισε ποτέ η ανθρωπότητα, τόνισε η Τζέμισον μιλώντας στο 24ο Συνέδριο του ΟΗΕ για το κλίμα (COP24) στο Κατοβίτσε της Πολωνίας.

«Πρέπει να το λύσουμε και είναι πραγματικά σημαντικό να καταλάβουμε ότι είναι πρόβλημα όλων», πρόσθεσε.

«Οταν οι άνθρωποι λένε «Σώστε τη Γη», κάνουν λάθος. Το ζήτημα δεν είναι να σώσουμε τη Γη, είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συνεχίσουμε να την πληγώνουμε σε σημείο που εκείνη δεν θα μπορεί πια να μας φιλοξενήσει», είπε η Τζέμισον περιγράφοντας τον «απίστευτο γαλάζιο πλανήτη» που αντίκρισε από το παράθυρο του διαστημοπλοίου με το οποίο ταξίδεψε το 1992.

«Ο πλανήτης Άρης δεν είναι η λύση για να σωθεί το ανθρώπινο είδος»-1

«Πρέπει να είμαστε απολύτως σαφείς, να το αντιληφθούμε: η Γη δεν μας έχει ανάγκη, εμείς χρειαζόμαστε τη Γη. Και, μολονότι θα ήθελα να πάω στον Άρη, αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει ένα σχέδιο Β για να σωθεί ο πολιτισμός και το είδος μας», κατέληξε.

Περίπου 200 χώρες μετέχουν στην COP24 που διεξάγεται από την Κυριακή στο Κατοβίτσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή