Προς «μετωπική» ομοσπονδίες – κυβέρνηση

Προς «μετωπική» ομοσπονδίες – κυβέρνηση

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σύγκρουση θα οδηγηθούν οι ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες με την ηγεσία του υφυπουργείου αθλητισμού, εάν, τελικά, φτάσει προς ψήφιση ο κυοφορούμενος αθλητικός νόμος. Οπως αποκάλυψε σε χθεσινό δημοσίευμα η «Κ», σύσσωμοι οι επικεφαλής των ομοσπονδιών τάσσονται κατά και θα απόσχουν από κάθε διαδικασία επιβολής του. Σε ανακοίνωση αφήνουν να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και από τη διεθνή αθλητική οικογένεια.

«Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κατόπιν ενδελεχούς ανάλυσης και διεξοδικής διαβούλευσης του περιεχομένου του προτεινόμενου αθλητικού νομοσχεδίου, εκφράζει ομόφωνα την έντονη και πλήρη αντίθεσή της με το συνολικό πνεύμα που διέπει τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά και με συγκεκριμένες διατάξεις που αφορούν την οργάνωση, λειτουργία και στελέχωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Είναι αδιανόητο για τον φορέα που υπηρετεί το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, σε όλα τα επίπεδά του, να προτείνεται η θέσπιση νομικού πλαισίου, το οποίο βρίσκεται εξ ορισμού σε απόλυτη αντίθεση με βασικές αρχές τα Ολυμπιακού Καταστατικού Χάρτη και προφανώς θα προκαλέσει την αντίδραση της διεθνούς αθλητικής οικογένειας», τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της ΕΟΕ.

Από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας απουσίαζε ο πρόεδρος Σπύρος Καπράλος, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό. Οι εκπρόσωποι του αθλητισμού μας είναι αντίθετοι στο σύνολο του αθλητικού νόμου. Κάποια από τα βασικά σημεία που διαφωνούν είναι ο περιορισμός της θητείας των παραγόντων (σε κάποιες ομοσπονδίες υπάρχουν πρόεδροι που εκλέγονται για περισσότερα από 20 χρόνια) και η υπαγωγή του ελέγχου των ομοσπονδιών στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Ασχημη εντύπωση προκάλεσε και ο τίτλος άρθρου για «δημοκρατικό εκσυχρονισμό». «Εξαιρετικά προσβλητικός για την ΕΟΕ και το σύνολο των ομοσπονδιών είναι ο διακριτικός τίτλος “Δημοκρατικός Εκσυγχρονισμός Ομοσπονδιών”, με τον οποίο επιχειρείται η εισαγωγή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό κανονιστικού πλαισίου το οποίο διαλύει εκ βάθρων τη δομή των ομοσπονδιών και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, περιλαμβάνοντας μάλιστα διατάξεις που έχουν έντονη διάσταση αντισυνταγματικότητας και αναφοράς σε άλλες εποχές», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή