Ευκλείδεια Γεωμετρία, κάνει καλό στο μυαλό

Ευκλείδεια Γεωμετρία, κάνει καλό στο μυαλό

Κύριε διευθυντά

Με επιστολή μου που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» στις 26-6-2018 είχα εκφράσει την απορία και την αντίρρησή μου για την «κατάργηση του Ευκλείδη» από τα Μαθηματικά του σχολείου. Με την άποψη αυτή συμφώνησε και η Σύνοδος Προέδρων των Τμημάτων Μαθηματικών (Καθημερινή 29-11-2018) που επεσήμανε ότι η υποβάθμιση της Ευκλείδειας Γεωμετρίας οδηγεί ώστε «μεγάλη μερίδα των εισακτέων σε Τμήματα Μαθηματικών να είναι ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σπουδών…».

Αυτό μου δίνει το θάρρος να προχωρήσω στη διατύπωση και πρόταση μιας καινούργιας ιδέας: τα Τμήματα Μαθηματικών των πανεπιστημίων μας, σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, να οργανώνουν κάθε δύο (ή περισσότερα) χρόνια έναν διεθνή, παγκόσμιο μαθηματικό διαγωνισμό, με μοναδικό αντικείμενο την Ευκλείδεια Γεωμετρία. Πιστεύω ότι ο διαγωνισμός αυτός, προτεινόμενος από την Ελλάδα, θα προκαλούσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και θα έδειχνε και σε εμάς πόσο τιμούν και εκτιμούν τον Ευκλείδη σε όλο τον κόσμο. Αν και θα μας υποχρέωνε να βλέπουμε πρωτιές, όχι από Ελληνες, αλλά από Κινέζους, Κορεάτες, Ιάπωνες και άλλους Ασιάτες.

Θ.  Γ.  Βουδικλαρης, Πολιτικός μηχανικός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή