Παναθηναϊκός: «Να μάθουμε από αυτά τα ματς»

Παναθηναϊκός: «Να μάθουμε από αυτά τα ματς»

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επικίνδυνο παιχνίδι με τη φωτιά λίγο έλειψε να κάψει τη γούνα του Παναθηναϊκού και να βάλει σε κίνδυνο τη μοναδική ρεαλιστική προοπτική που έχει για την κατάκτηση ενός τίτλου εφέτος, μέσω του Κυπέλλου. Το γκολ του Καμπετσή στο 94΄ που διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο ΟΑΚΑ, έσωσε τους «πράσινους» από μια ντροπιαστική ήττα και στέρησε από την Ιεράπετρα τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μειώνεται η αξία της ισοπαλίας που απέσπασε από έναν μεγάλο σύλλογο, στην πρώτη φορά που βρέθηκε ποτέ αντιμέτωπη με ομάδα της Σούπερ Λιγκ.

Ο Δώνης χρησιμοποίησε μια ενδεκάδα με πολύ χαμηλό μέσον όρο ηλικίας και μόνους έμπειρους τους Οικονόμου, Τζανδάρη. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε έπειτα από… δεκαετίες σε επίσημο αγώνα μόνο με Ελληνες παίκτες και μάλιστα νεαρούς, γεγονός που τον επηρέασε αρκετά, κυρίως στο α΄ ημίχρονο. Το εκτεταμένο ροτέισιον, η έλλειψη ομοιογένειας και η προσπάθεια των πιτσιρικάδων να διακριθούν μέσα από ατομικές ενέργειες, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στους γηπεδούχους και έδωσαν την ευκαιρία στην Ιεράπετρα να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 2-1.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Χατζηθεοδωρίδη στο 20΄, η (πρωτοπόρος και αήττητη στον όμιλό της στη Γ΄ Εθνική) κρητική ομάδα απάντησε με τον Χισί στο 25΄ και τον Αναστασόπουλο στο 43’΄ (γκολ που έπρεπε να ακυρωθεί καθώς ο Μαρτσάκης επηρέασε τη φάση και ήταν σε θέση οφσάιντ). Ο Παναθηναϊκός πίεσε πολύ στο β΄ μέρος και έχασε αρκετές ευκαιρίες μέχρι να ισοφαρίσει τελικά στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Καμπετσή να εκμεταλλεύεται ωραίο συνδυασμό του Μπουζούκη με τον Εμμανουηλίδη. «Τα παιδιά δεν υποτίμησαν τον αντίπαλο. Επρεπε να πάρουν χρόνο σε ματς Κυπέλλου και θεωρώ ότι προσπάθησαν, άσχετα από το αν δεν υπήρξε ψυχραιμία κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Σε αυτή τη διαδρομή θα υπάρξουν και στιγμές που δεν θα είναι καλές, αλλά ο σκοπός είναι να μαθαίνουμε μέσα από αυτά τα ματς».

Με την ισοπαλία, ο Παναθηναϊκός ισοβαθμεί με 4 β. στην 1η θέση του 3ου ομίλου με τον Κισσαμικό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στις 19/12 εκτός έδρας στην τελευταία αγωνιστική. Με νίκη «κλειδώνει» την πρώτη θέση και με ισοπαλία απλώς την πρόκριση, ενώ θα μπει σε περιπέτειες μόνο αν ηττηθεί και η Ιεράπετρα νικήσει στην έδρα της τον Παναιτωλικό (18/12). Σε αυτό το σενάριο της ισοβαθμίας στους 4 β., η πρόκριση θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων (στο +1 τώρα οι «πράσινοι» και στο -2 η Ιεράπετρα), με τον Κισσαμικό να τερματίζει πρώτος. Ο Παναιτωλικός έχει ήδη αποκλειστεί, οτιδήποτε κι αν συμβεί στην τελευταία αγωνιστική.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κότσαρης, Οικονόμου, Παντελάκης, Θεοχάρης (46΄ Μπουζούκης), Αποστολάκης (79΄ Σιφναίος), Χατζηθεοδωρίδης, Στάικος, Τζανδάρης, Κουντουριώτης (69΄ Πούγγουρας), Εμμανουηλίδης, Καμπετσής.

Ο.Φ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Παναγιώτου, Αναστασόπουλος, Κορομηλάς, Μίγγας (79΄ Πιθαρούλης), Πότσι, Μούτσα, Χισί, Παπαδόπουλος, Μαρτσάκης (57΄ Κορέττα), Μηνάς (69΄ Τζελέπης), Καλημέρης.

• Με βαριά θλάση αποχώρησε ο Κότσαρης και θα λείψει για περισσότερο από έναν μήνα. Αν ο 21χρονος Ξενόπουλος δεν ξεπεράσει τον τραυματισμό του στην ωμοπλάτη, αναπληρωματικός του Διούδη στο ματς με τον ΟΦΗ θα είναι ο 19χρονος Χριστογεώργος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή