Ευρωλίγκα: Δυνατό τεστ για Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: Δυνατό τεστ για Ολυμπιακό

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έδρα του Κάουνας, όπου σταμάτησε η περυσινή πορεία του προς το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις, ο Ολυμπιακός θα δοκιμάσει σήμερα (20.00) το σερί των τριών τελευταίων νικών του για την 11η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν την τέταρτη εκτός έδρας νίκη τους, κόντρα στους Λιθουανούς που βρίσκονται στην ένατη θέση, υπολείπονται δύο νικών από τον σημερινό αντίπαλό τους και δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον πολύπειρο Παούλιους Γιανκούνας. Ο Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε ότι δεν παίζουν ρόλο οι εντός έδρας ήττες της Ζαλγκίρις, αλλά ταυτόχρονα αναγνώρισε τις δυσκολίες της συγκεκριμένης έδρας.

«Πολύ δύσκολο παιχνίδι σε μια έδρα που έχει… πληγωθεί αρκετά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει τίποτα, γιατί όλα αυτά τα παιχνίδια έχουν κριθεί στον πόντο. Θα πρέπει να είμαστε σκληροί και να κάνουμε σωστά όλες τις λεπτομέρειες για να πάρουμε τη νίκη. Δεν παίζουν ρόλο οι ήττες της Ζαλγκίρις. Κι εμείς είχαμε τρεις σερί ήττες, αλλά τώρα έχουμε συνεχόμενες νίκες», υποστήριξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού που θα γνωρίζει πριν από το τζάμπολ του αγώνα την οριστικοποίηση συμμετοχής ή όχι του Αλεξ Τουπάν, ο οποίος επιστρέφει ως αντίπαλος της Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Η φιλοσοφία του Ντέιβιντ Μπλατ έχει αρχίσει να εμπεδώνεται από τους παίκτες του Ολυμπιακού, ύστερα από τέσσερις μήνες συνεργασίας. Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός επανέλαβε την πεποίθησή του για την εγρήγορση που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός και κάθε ομάδα στη διάρκεια του «μαραθωνίου» των 30 αγωνιστικών. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι στην Ευρωλίγκα, όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα και ανταγωνιστικά και κάθε εβδομάδα μπορεί να αλλάξουν πολλά. Το τι έχει γίνει στο παρελθόν και πριν από μερικές αγωνιστικές, δεν έχει και τόση σημασία, πρέπει να κοιτάς το ματς που είναι μπροστά σου. Να σέβεσαι τον εαυτό σου και τον αντίπαλό σου. Αυτό είναι το μυστικό». Η Ζαλγκίρις έχει, μόλις, μία νίκη σε πέντε εντός έδρας παιχνίδια και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δηλώνει ότι δεν ανησυχεί για το φορμάρισμα της ομάδας του, αρκεί να ανακτήσει τον αγωνιστικό χαρακτήρα που είχε στην περυσινή περίοδο και να παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

«Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ανοδική πορεία και είναι πάντα ένας αξιόλογος αντίπαλος που παίζει πολύ καλά και εκτός έδρας. Θεωρώ ότι πρέπει να δείξουμε ότι θέλουμε τη νίκη περισσότερο από τον αντίπαλό μας», υπογράμμισε ο Σάρας που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών. To σημερινό πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής: Νταρουσάφακα – Μακάμπι, Μπούντουσνοστ – Μπαρτσελόνα, Μπάγερν – Χίμκι, Αρμάνι – Γκραν Κανάρια.

• Στον Παναθηναϊκό η προετοιμασία για τον αυριανό κρίσιμο αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε συνεχίζεται με μοναδικό πρόβλημα τον τραυματισμό του Παπαπέτρου που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Η προπώληση των εισιτηρίων κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα και του «μαγνητισμού» που προκαλεί ο νέος ερχομός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» χρειάζονται ανάταξη της ψυχολογίας τους μετά την ήττα στη Μόσχα από τη Χίμκι και η έδρα τους επιβάλλεται να λειτουργήσει ως εφαλτήριο νέας αρχής, ύστερα από τη συμπλήρωση του 1/3 της διοργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή