Ο ΔΗΚΤΗΣ (06/12/18)

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Antenna αποχώρησε από Σερβία, Μαυροβούνιο

Την πώληση των δραστηριοτήτων του, αντί 180 εκατ. ευρώ, σε Σερβία και Μαυροβούνιο ανακοίνωσε χθες ο όμιλος Antenna. Αγοραστής είναι ο σερβικός όμιλος Kοpernikus, ο οποίος αποκτά δύο ελεύθερα κανάλια και έξι συνδρομητικά στη Σερβία. Πολλοί λένε ότι πίσω από τη συγκεκριμένη εξαγορά βρίσκεται η Τelekom Serbia, η οποία πριν από λίγο διάστημα απέκτησε την Kopernikus Technology, που συνιστά τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο καλωδιακής τηλεόρασης της χώρας. Στελέχη του Αntenna σημείωναν χθες ότι η συγκεκριμένη πώληση δεν έχει καμία σχέση με τα τεκταινόμενα στη χώρα μας, και ειδικότερα με τις πληροφορίες που θέλουν τον όμιλο Αntenna κοντά στην απόκτηση της Forthnet. Επίσης, ο πρόεδρος του Αntenna Θόδωρος Κυριακού σημείωσε ότι τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν από τη Σερβία θα επενδυθούν σε άλλες δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στον τομέα του περιεχομένου.

Κατασκευή κατοικιών από την Airbnb

Σε πιο «παραδοσιακή» εταιρεία ακινήτων και τουρισμού αναμένεται να μετατραπεί τα επόμενα χρόνια η Airbnb. Αφού απέκτησε παγκόσμια αναγνώριση και παρουσία, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας βραχυχρόνιων εκμισθώσεων ακινήτων, πλέον, ο αμερικανικός κολοσσός περνάει στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξής του, που αφορά την κατασκευή κατοικιών αρχής γενομένης από το 2019. Στόχος είναι ο σχεδιασμός καινοτόμων ακινήτων που θα απευθύνονται στην αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων και πιθανότατα θα μπορούν όχι μόνο να μισθώνονται, αλλά και να αγοράζονται από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Νέο σύστημα αξιολόγησης των εφοριακών

Αντιδράσεις, και ενδεχομένως κινητοποιήσεις, θα προκαλέσει η νέα νομοθεσία για την αξιολόγηση των εφοριακών. Και αυτό καθώς έφτασε η ώρα να αξιολογηθούν οι εφοριακοί αλλά και να αξιολογήσουν τους συναδέλφους τους. Η ΑΑΔΕ καθιερώνει ένα νέο σύστημα μέτρησης της απόδοσης των υπαλλήλων της, καθορίζοντας νέες διαδικασίες για την παρακολούθηση του έργου τους και την αξιολόγησή τους. Δίνει βάρος στις δεξιότητες αλλά και στη συμπεριφορά, ενώ υιοθετείται η κυκλική αξιολόγηση. Ολοι αξιολογούνται και αξιολογούν όλους.

Φοροαπαλλαγές για έρευνα και ανάπτυξη

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη μη περικοπή των συντάξεων περιλαμβάνει και μία καθαρά αναπτυξιακή διάταξη. Ο λόγος για το άρθρο 68 που προβλέπει ότι εξαιρείται από τον φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου η αύξηση του κεφαλαίου στις εταιρείες, όταν αυτή γίνεται με μετρητά και το προϊόν της αύξησης πρόκειται για διατεθεί αποκλειστικά για δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου η ρύθμιση αποσκοπεί στην τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στον τομέα της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας και κατ’ επέκταση στην ταχύτερη έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

Κινηματογραφικό στούντιο ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

Σε κινηματογραφικό στούντιο, ικανό να φιλοξενήσει και μεγάλες διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές, θα μετεξελιχθεί το εργοστάσιο του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Αυτός είναι ο σχεδιασμός της ΔΕΗ, όπως ανακοινώθηκε προχθές από τον επικεφαλής της επιχείρησης Μανόλη Παναγιωτάκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πτολεμαΐδα. Ο κ. Παναγιωτάκης, μάλιστα, επισήμανε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υφυπουργό Επικοινωνιών και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κρέτσο, αλλά και με μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες από το εξωτερικό. Τα σχέδια της ΔΕΗ περιλαμβάνουν επίσης την αξιοποίηση του οικισμού που διαθέτει η επιχείρηση στην περιοχή για τη στέγαση των μελών των κινηματογραφικών συνεργείων που θα εργαστούν στις παραγωγές. Ο οικισμός, σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, θα μπορεί να αξιοποιηθεί επίσης και για την κάλυψη αναγκών στέγασης φοιτητών, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει σχέδιο αξιοποίησής του για την εγκατάσταση προσφύγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή