O αυθεντικός Αγιος Βασίλης από το Ροβανιέμι βρέθηκε κοντά στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

O αυθεντικός Αγιος Βασίλης από το Ροβανιέμι βρέθηκε κοντά στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι μια επίσκεψη που οι μικροί ασθενείς περιμένουν κάθε χρόνο πώς και πώς. Η έλευση του αυθεντικού Αγιου Βασίλη, από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου έφερε χαμόγελα στα χείλη και ιδιαίτερη χαρά. Τον επισκέπτη με τα δώρα του υποδέχθηκαν τα παιδιά μαζί με την πρόεδρο του Σωματείου Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τον Φινλανδό πρέσβη στη χώρα μας κ. Γιούχα Πούκο, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Ρίτα Λάσκο.

Το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού, Ρίτσαρντ Τζάκσον, με τη σύζυγό του. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν, βεβαίως, να λείπουν ο διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π.Α. Κυριακού» Μανώλης Παπασάββας, τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», που συμμετέχουν και εκείνα στη χαρά των παιδιών.

O αυθεντικός Αγιος Βασίλης από το Ροβανιέμι βρέθηκε κοντά στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»-1

Η Μ. Βαρδινογιάννη με τους μικρούς ασθενείς και τους χορευτές.

H επίσκεψη του αυθεντικού Αγιου Βασίλη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων που έχει προγραμματίσει η κοινωνική υπηρεσία του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ», με τη φροντίδα της δραστήριας διευθύντριας του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ», Αννας Παναγοπούλου. O σκοπός είναι τα παιδιά που δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη για τη ζωή τους να αισθανθούν τη θέρμη των άγιων ημερών, να πιστέψουν στη μαγεία των Χριστουγέννων και να μη στερηθούν το εορταστικό κλίμα που χαίρονται όλοι οι υπόλοιποι συνομήλικοί τους. Είναι τεκμηριωμένο πως οι θετικές εμπειρίες έχουν μεγάλη επίδραση στο ηθικό των παιδιών αλλά και των γονιών που στέκονται πλάι τους νύχτα και μέρα.

«Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται και στις οικογένειές τους αγάπη και ελπίδα. Αυτές οι άγιες ημέρες, ας ζεστάνουν τις καρδιές όλων μας», ευχήθηκε στα παιδιά και στους γονείς τους η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Ο Αγιος Βασίλης, που βρίσκεται στη χώρα μας –υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Φινλανδίας μάλιστα!– άφησε για λίγο το χωριό του και τις προετοιμασίες των χριστουγεννιάτικων δώρων και επισκέφθηκε τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» προκειμένου να τους χαρίσει το χαμόγελό του, μια αγκαλιά και δώρα. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν μαζί του, αλλά και να κάνουν μία σειρά από χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες, όπως χειροτεχνίες και facepainting. Τεχνητό χιόνι έπεφτε σε όλο τον προαύλιο χώρο της μονάδας, ενώ καθηγητές του Ωδείου του Κολλεγίου Ψυχικού έδιναν τον ρυθμό με υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Λίγο αργότερα, παιδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερέτριας «Κωνσταντής Κανάρης» έψαλαν κάλαντα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς μαζί με τα παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή