Στην πλατεία Θεάτρου ο Παύλος Γερουλάνος (φωτογραφίες)

Στην πλατεία Θεάτρου ο Παύλος Γερουλάνος (φωτογραφίες)

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλατεία Θεάτρου επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος. Ο κ. Γερουλάνος συνομίλησε με τους καταστηματάρχες της περιοχής για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων ΠΟΛΗ² και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει.

«Βρισκόμαστε σε μια περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από τη Βαρβάκειο, με ιδιαίτερες δυσκολίες αλλά και μεγάλες δυνατότητες. Οι νέοι δημιουργοί που συναντήσαμε εδώ μας μίλησαν για την προσπάθεια που ξεκίνησαν, μαζί με τον δήμο Αθηναίων, με στόχο να ζωντανέψει ξανά η γειτονιά» ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

Στην πλατεία Θεάτρου ο Παύλος Γερουλάνος (φωτογραφίες)-1

«Γνωρίσαμε ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες, από ανθρώπους με αγάπη γι’ αυτό που κάνουν. Εργαστήρια για παιδιά που χτίζουν γέφυρες πολιτισμού μέσα από την ανάγνωση και το παιχνίδι, χώρους δημιουργίας με πρωταρχικό μέλημα την προσβασιμότητα στην τέχνη για όλους, ποδηλατικές διαδρομές που προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία στους επισκέπτες της Αθήνας, παιχνίδια ρόλων που συνδυάζουν την ιστορική έρευνα με το σύγχρονο περιβάλλον και δίνουν νέες προοπτικές στον τουρισμό περιπέτειας, σχεδιαστές που βρήκαν τον χώρο και τα μέσα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, δράσεις που, με όχημα τη δύναμη της «εικόνας», αναδεικνύουν την αληθινή πλευρά της πόλης», πρόσθεσε.

Στην πλατεία Θεάτρου ο Παύλος Γερουλάνος (φωτογραφίες)-2

«Η μεγαλύτερη πρόκληση; Να καταφέρουν να υπερκεράσουν τις καθημερινές δυσκολίες μιας γειτονιάς που προσπαθεί να ξαναβγεί στο φως, να εξασφαλίσουν τον χρόνο που απαιτείται για να ωριμάσει το εγχείρημα και να ενισχυθούν οι συνέργειες εκείνες που θα επιτρέψουν στην προσπάθεια αυτή να καρποφορήσει» συνέχισε.

Στην πλατεία Θεάτρου ο Παύλος Γερουλάνος (φωτογραφίες)-3
Στην πλατεία Θεάτρου ο Παύλος Γερουλάνος (φωτογραφίες)-4
Στην πλατεία Θεάτρου ο Παύλος Γερουλάνος (φωτογραφίες)-5

«Θα ρίξουμε την προσοχή μας στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας»

«Ξεκινάμε την προσπάθειά μας από τις πραγματικά υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας. Η Ακαδημία Πλάτωνος για παράδειγμα είναι μια περίπτωση που θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα αλλαγής και ολοκληρωμένης προσέγγισης. Και θα τα σχεδιάσουμε σωστά όλα: από το πώς θα λειτουργούν οι υπηρεσίες, πώς θα μαζεύονται τα σκουπίδια, πώς θα λειτουργούν οι πεζοδρομήσεις. Μέχρι σήμερα, λειτουργούμε αποσπασματικά, φτιάχνουμε δηλαδή κάτι αλλά μην έχοντας σχεδιάσει σωστά, αντιμετωπίζουμε νέα προβλήματα ξανά και ξανά στο μέλλον. Αυτό θα τελειώσει» σημείωσε σε συνέντεύξη του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γερουλάνος.

«Το θέμα είναι πώς μπορείς να κάνεις ανάπτυξη στην πόλη και πώς μπορείς ταυτόχρονα να δείξεις ευαισθησία στην καθημερινότητα του πολίτη. Υπάρχουν δυο κατηγορίες στην παγκόσμια σκηνή των πόλεων: η μία είναι οι πόλεις που μπορείς να ζεις και η άλλη οι πόλεις που μπορείς να αγαπήσεις. Η Αθήνα είναι μια πόλη που μπορείς ν’ αγαπήσεις αλλά δε μπορείς να ζήσεις εύκολα. Και μπορείς να την αγαπήσεις διότι έχει τη ζωή στο κέντρο, ένας επισκέπτης μπορεί να έρθει και να χαρεί πολλά πράγματα, αλλά είναι αφόρητη για παράδειγμα για μια γυναίκα μ’ ένα καροτσάκι που προσπαθεί να περάσει μέσα απ’ αυτό το χάος. Πρέπει να πετύχουμε και τα δύο. Και για να το κάνουμε αυτό, πρέπει πρώτα να τηρήσουμε το νόμο και μετά να δούμε τι είναι αυτό που πραγματικά έχει αξία» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή